Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Данните в личните лаптопи на служителите не са защитени

Използването на собствени устройства на работното място носи рискове за сигурността. В повечето случаи информацията на тях не е кодирана.

През 2011г. служителите, работещи дистанционно, ще са с 54% повече – тенденция, която е резултат от ръста на компаниите. ИТ администраторите ще бъдат натоварени не само с управлението на сложната корпоративна технологична среда, но и с трудни въпроси, свързани със сигурността.

Това е основният извод от проучване на израело-американския софтуерен доставчик Check Point Software Technologies. Данните от него са базирани на отговорите на 220 ИТ специалисти по сигурност от САЩ, Европа, Близкия Изток и Азия от различни по големина компании и различни индустрии.

Най-големите предизвикателства пред ИТ специалистите по сигурност остават загубата на данни, управлението на потребителите, изгубените или забравени устройства и използването на несигурни Интернет връзки. "Мобилният компютинг и консумеризацията на ИТ са не само тенденции, а наистина се случват в корпорациите", отбеляза Бен Коши от Check Point. Служителите и клиентите на компаниите ще искат достъп до все по-критични за бизнеса приложения и данни. Затова защитата както на служебните устройства, така и личните е от особено значение.

От проучването става ясно още, че повечето компании не вземат мерки за сигурност относно използването на лични лаптопи или смартфони на работното място. За да се предотврати изтичането на данни, трябва да се приложи комбинацията от технологии и информираност на потребителите.

Анкетата показва, че 70% от запитаните не са криптирали данните на лаптопите си. По-голям процент, 87, не са криптирали и USB и мобилните си преносими устройства. Така голяма част от компаниите са уязвими и рискуват пробив в корпоративната мрежа при загубата на устройство.

Паралелно с тези резултати се прокарва още един извод – броят на "мобилните" служители продължава да се увеличава. Повече от половината компании разполагат с VPN клиенти на преносимите си компютри.

Източник: CIO Германия 


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,867,942 уникални посещения