Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Коли на BMW ще пращат е-писма, диктувани от шофьора

Системата на BMW за превръщане на глас в текст ще позволи на шофьорите да създават е-писма и да пишат SMS докато шофират

BMW е разработило прототип на система, която позволява на шофьорите да създават пълнотекстови електронни писма и кратки съобщения с помощта на гласови команди. За разлика от сега съществуващите възможности за гласово активиране в някои модели на BMW, технологията разчита на алгоритми за речово разпознаване, които предлагат на водача и на пътниците в колата свободата да диктуват истински съобщения, съставени от над 1 млн. разпознаваеми думи в базата данни

Новостта се състои в това, че можете да създавате е-писмо също толкова лесно, все едно се намирате пред компютъра в офиса, при това без да отделяте очи от пътя или да ползвате ръцете си. Можете да отговорите на дадено е-писмо, диктувайки ясно какво искате да кажете, използвайки и гласови команди за редактиране като изтрий, премести или замени текст. За милиони служители „с бели якички", които всеки ден губят много време в шофиране, опцията да изпращат и получават е-писма безопасно, ще бъде огромен скок на продуктивността им.

Системата, която до 3 години може да бъде продавана като екстра за произвежданите автомобили, е част от плановете на компанията за развой на гласово задействани команди за различни операции, които шофьорите иначе извършват с ръце. Германският производител на луксозни коли очаква например да позволи на шофьорите да провеждат търсения в Интернет и да чуват резултатите от тях.

Технологията на BMW за преобразуване на глас в текстово съобщение допълва възможностите, които компанията вече предлага. В BMW ConnectedDrive вие можете да свържете своя Blackberry към конзола на автомобилното табло и аудиосистемата ще прочете на глас е-писмо или SMS. Когато колата не се движи, е възможно и прочитане на целите писма от Blackberry устройството на LCD екрана на таблото. За iPhone BMW ще предложи приложение, с което шофьорите ще могат отдалечено да отключват и заключват колата си.

Ford планира в рамките на 3 до 5 години Sync да може чете e-писма и SMS на глас.И други автомобилни компании търсят начини да разширят комуникационните възможности на колите си. В сегмента на масовите автомобили инфо-забавната система Sync на Ford дава възможност на някои приложения за смартфони да работят през конзолата на автомобилното табло. С MyFord Touch за Sync шофьорите могат да избират пътища за GPS управлявана навигация, както и музика. Ford планира в рамките на 3 до 5 години Sync да може чете e-писма и SMS на глас, както и да позволи на шофьорите да диктуват съобщения, въпреки че досега не е показзал прототип като този на BMW.

GM заяви, че разработва гласово приложение за Android мобилни апарати, което ще помогне на шофьорите да пращат и получават съобщение и обновявания от Facebook, използвайки гласа си. GM планира да предложи иновацияята в своите вградени автомобилни системи OnStar през първата половина на тази година, както и да предложи съвместимо със смартфоните приложение през Android Market.

Основният проблем на всички подобни технологии е безопасността. На теория всеки може да пише и получава е-писма в своя автомобил, независимо дали ползва Android, Blackberry, iPhone или друг смартфон.

Очевидно е обаче, че писането, пращането на е-писма и дори говоренето по телефон, притиснат до ухото са изключително опасни и отвличащи вниманието на шофьора действия. Отвличането на вниманието е причина за 5474 убити и над 448 хиляди ранени при автомобилни и мотоциклетни произшествия по пътищата на САЩ, показват данни на Националния център за статистки и анализи.

В най-добрия случай, технология, която може да позволи писане на е-писма без ръце и използване на други офисни приложения в колата, може да спаси човешки животи, без това да изисква да прекъснете работата си по време на шофиране.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Прекрасно! Прекрасно! 0% [Няма гласове]
Много добро Много добро 100% [1 Глас]
Добро Добро 0% [Няма гласове]
Средно Средно 0% [Няма гласове]
Зле Зле 0% [Няма гласове]
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,868,028 уникални посещения