Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Кой и как създаде Perl?

Perl първоначално е написан от Лари Уол, докато той работил в Лабораторията по реактивни двигатели в NASA. Лари е интернет легенда - той е известен не само във връзка с Perl, но е и авторът на UNIX средството rn, което представлява един от първите четци на Usenet новини, както и на patch - едно изключително полезно средство, което получава списък от различията между два файла и ви позволява да преобразувате единия файл в другия. Думата "поправка"(patch), използвана за това действие, сега е широко разпространена. Perl започва съществуването си като език за "слепване", тъй като Лари и колегите му го използвали за "слепване" на различни инструменти посредством конвентиране на техните разновидни даннови формати. Той съчетава най-добрите характеристики на няколко езика: мощните регулярни изрази от sed (поточният редактор на UNIX), езикът за сканиране на шаблони awk, както и няколко други езици и средства. Освен това синтаксисът му е съставен от C, Pascal, Basic, английски език и може би още няколко неща между другото. Версия 1 на Perl става известна на света на 18 декември 1987г. и от този момент нататък езикът непрекъснато се развива със съдействието на огромен брой хора.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Прекрасно! Прекрасно! 100% [1 Глас]
Много добро Много добро 0% [Няма гласове]
Добро Добро 0% [Няма гласове]
Средно Средно 0% [Няма гласове]
Зле Зле 0% [Няма гласове]
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,858,193 уникални посещения