Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Първи тестове на процесорите Intel Core i5

Докато процесорите Intel Core i7 все още навлизат на пазара, световната общественост вече се вглежда в производителността на чиповете Intel Core i5, базирани на ядрото Lynnfield. Тези устройства се позиционират от производителя като решения за масовия пазар, а главната им особеност е интеграцията не само на четири ядра на един кристал, но и двуканален модул за оперативната памет DDR3, както и контролер на шината PCI Express 2.0 x16. Последната особеност означава увеличаване на производителността при работа на процесора с графични карти, с които той вече е свързан пряко, а не чрез северен мост. Ще отбележим, че чиповете са предназначени за поставяне в цокъл LGA 1160 (Intel Core i7 за предназначени за LGA 1366).

Що се касае до появата на тези процесори на световния пазар, те трябва да се очакват към средата на 2009 г. Впрочем, сайтът Сhiphell.com вече публикува първи тестове на чиповете Lynnfield.

За начало, какви са характеристиките на изследваните процесори? Съгласно данни от програмата CPU-Z, чиповете представляват четириядрени процесори, произвеждани по 45 nm технология. Кеш паметта от второ ниво е 1 МВ – по 256 КВ на ядро, а кешът L3 е 8 МВ. Процесорите са способни да обработват до осем потока данни едновременно. И накрая, работната честота на разглеждания процесор е 2,128 GHz.

Резултатите от тестовете са представени на следните скрийншоти:

В заключение ще кажем, че производителността на бъдещите процесори Intel Core i5 е близка до тази на Intel Core i7, което не е чудно – чиповете са базирани на същата архитектура и само двуканалният контролер на паметта малко занижава изчислителната мощ на устройството. Всъщност, по-интересни биха били тестовете на процесорите в игри, където ще си каже думата използването на интегрирания контролер на PCI Express.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
2,857,205 уникални посещения