Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Любопитно...

Спамът унищожава околната среда
Освен че са крайно дразнещи, нежеланите циклични имейли вредят на природата, твърди списание "New Scientist". Според фирмата за компютърна сигурност McAfee изпратените през 2008 г. близо 62 трилиона нежелани електронни съобщения са генерирали вредни въглеродни емисии в атмосферата, равняващи се на изгорелите газове от 7,5 милиарда литра бензин.

Докладът взема под внимание енергията, изразходвана за създаването, съхраняването, преглеждането и филтрирането на спам съобщенията в персоналните компютри в 11 държави, сред които Австралия, Китай, Великобритания, Франция и САЩ. Компанията е открила, че вредните емисии, причинени от нежеланата поща в тези страни, са пропорционални на броя хора, употребяващи електронна поща и на процента от електронните съобщения, които могат да се категоризират като спам.

Близо 80% от енергията, изхабявана заради спама, се изразходва, когато потребителите трият нежеланите съобщения и блокират адреса, от който са изпратени. Въпреки, че филтриращите програми, които се борят със спама, са виновни за близо 16% от енергийните разходи, те също така смекчават и общото пилеене на енергия, като спират голяма част от нежеланата поща. Според Джеф Грийн, вицепрезидент на отдел разработки в McAfee, спирането на спама и инвестициите в технологии за интернет филтриране ще спестят много време и ще помогнат в борбата за редуциране на вредните въглеродни емисии.

Източник: www.virusinfo-bg.org

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
2,868,001 уникални посещения