Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Достъпът до интернет е основно човешко право

Достъпът до интернет е основно човешко право. Зад становището застана най-висшият съдебен орган във Франция, а именно Конституционният съд. Това обаче не е просто мнение или въвеждане на нова правна норма в действащото законодателство, а директно обвинение към президента Саркози и по-конкретно към неговия противоречив закон за интернет пиратството. Според клаузите му на френските власти им е позволено да спират достъпа до интернет на нарушителите. Според Конституционния съд на Франция обаче това би било грубо посегателство върху основни човешки права. Точно поради тази причина съдебният орган отмени редица членове и разпоредби на закона. Даде се и пояснение, че тъй като достъпът до интернет е вид достъп до обществени комуникации и информационни масови средства и той трябва да е свободен, само съдия може да наложи забрана за такъв.

Напомняме ви, че въпросният закон за интернет пиратството беше приет през април. Тогава се създава и специална полицейска агенция за онлайн нарушения. Тя е първата такава досега.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,843,359 уникални посещения