Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

ТОП 5 на зелените автомобили

greensportscars(1)

Докато първият автомобил на Тесла се движи по поточната линия и съвсем скоро ще бъде в ръцете на някой богат американец, не е лошо да се направи преглед и на конкуренцията. Тесла безспорно е най-популярната марка сред бързите екоавтомобили, но съвсем не е единствена в този пазарен сегмент.

Къде да търсим конкурентите на Тесла? Навсякъде. Има и други вълнуващи предложения за хората, които обичат лукс, съчетан с високи скорости и в същото време не са безразлични към екологичната страна на въпроса.

И така, подредени по цена, на първо място се нарежда


1/ Rinspeed sQuba

Този автомобил не може да бъде поставен в нито една категория. Дори не се вмества в категорията автомобил, тъй като чудесно се справя и под вода например. sQuba е изцяло електрически, но съображенията за това са не екологичните плюсове, а възможността да се ползва в среда без кислород /например на дъното на езеро/. Изглежда като сбъдната мечта на феновете и подражателите на Джеймс Бонд, този автомобил няма грам вредни емисии и дори използва биоразградими смазващи масла. Относно цената…Ами това все пак е една бърза фантастично изглеждаща спортна кола, която може да се ползва под вода… така че производителите оставят този въпрос на нашето въображение.

Rinspeed_sQuba_002

Rinspeed_sQuba_022

Rinspeed_sQuba_024

Rinspeed_sQuba_027

2/ The Venturi Fetish
Единствената електрическа спортна кола, която може да се мери по известност с Тесла, а освен това реално е в продажба от 2002. Е, оттогава досега са произведени едва 30 бройки, освен това ценообразуването е много гъвкаво, за разликата от фиксираните 100 000 долара на Тесла. Да кажем 6 пъти по-гъвкаво…Може да имате един такъв звяр в рамките на няколко месеца срещу скромните 600 000 долара…Освен това производителите изобщо не си поставят за цел да търсят начини за намаляването на тази цена. Те просто се целят в много по-платежоспособна клиентела.

photo_1024_11

photo_1024_4

photo_1024_9

3/ The Lightning GT
Производство на британската компания Lightning, частично финансиран от британското правителство, Lightning GT е единственият автомобил в тази класация, който може да постигне ускорение от 0 до 100 км/час в рамките на 4 секунди, съизмеримо с постижението на Тесла. Батериите са с живот 12 години, зареждат се само за 10 минути и с тях може да се направи пробег от 400 км. Най-интересното е, че няма общ мотор, всяко колело е снабдено с индивидуален такъв, което е абсолютно ново като концепция. За съжаление все още няма доказателства за претенциите на производителя, тъй като до момента литиево-йонните батерии не са свързани към системата PML Flightlink Hi-Pa Drive™ . Звучи доста объркващо…обявената цена обаче е твърде ясна $300,000.

lightning_rearview_black

lightning_warehouse_black

lightning_blurred_7

4/ Tesla Roadster
Наистина, заради параметрите които предлага, Roadster вече добива смисъла на еталон в категорията. Най-голямото ускорение от 0 до 100, по-бърз от вече малко старомодния Venturi Fetish – 200 км/ч максимална скорост, пробег от 400 километра с едно зареждане, и всичко това наведнъж! Като че ли едниственият му недостатък е това, че не може да се гмурка… Но пък цената от 100 000 $ го прави най-евтиния в този списък. Това напълно обяснява защо цялото производство за 2008 е вече предплатено от клиенти, а списъкът на чакащите е препълнен със знаменитости.

По подробно за него писахме тук.

Tesla_roadster_08_1024x768

5/ Fisker Karma
Определено цената е по-ниска от тази на Roadster. Само че Karma не е обикновен хибрид. След като го заредите, той може да пробяга 80 километра без капка бензин. След което се включва малък бензинов генератор, който презарежда батерията, така че пътуването може да продължи нормално. Ускоряването от 0 до 100 е едва 6 секунди, което е най-слабото постижение спрямо останалите автомобили в настоящата класация, но за сметка на това развива най-високата скорост – над 200 км/час. По желание на клиента на покрива могат да се вградят соларни панели, макар това определено да повиши базовата цена от 80 000$.

fisker_karma_3_4_1024x768

fisker_karma_back_1024x768

karmafrontflat

Това са петте най-добри еко-спортни коли, които до една не са по джоба ни. Какво да направи редовият клиент със зелено самосъзнание? В някои от следващите дни ще предложим някои по-достъпни, но все пак достатъчно бързи и атрактивни алтернативи.

А сега весел празник на всички и помнете: мечтите са безплатни!

Източник: ecogeek

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,857,218 уникални посещения