Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Компютърните игри предпазват възрастните от деменция

Данните от  проучване, направено от изследователи в Калифорнийския университет показват, че възрастните хора, които използват Интернет, за търсене на различна информация, имат повишена мозъчна дейност. Според експертите това забавя и дори спира влошаването на когнитивните функции и може да доведе до деменция.

 


В изследването взели участие 24 доброволци на възраст между  55 и 78 години.  На всеки един от участниците, била измерена мозъчната активност при работа с компютър и  било  установено, че използването на интернет стимулира мозъка по-силно от четенето, а активността продължават по-дълго време след приключване на тази дейност.

 


Гари Смол, преподавател по невронауки и човешкото поведение в Калифорнийския университет обяснява, че за по-възрастните хора, с минимален опит, сърфирането в Интернет, дори и за по-кратък период от време, може да промени моделите на дейност на мозъка и да подобрят неговата функция.

 

Според авторите на проучването, използването на Интернет стимулира мозъчните клетки, като ги прави по-активни. Изследванията са доказали, че мозъкът е като мускул, който заздравява, в зависимост от това колко често бъде използван.

 

Друг екип от американски учени пък установи, че паметта на възрастните хора ще може да се възстанови с помощта на компютърни игри. Изследователите получили субсидия на стойност 1,2 млн. долара от Националната научна фондация, за проучване на възможността  за подобряване на паметта и когнитивните процеси в напреднала възраст, с помощта на компютърни и видео игри. При положителни резултати от проучването, ще бъдат разработени прототипи на такъв тип игри, стимулиращи мозъчната дейност.


Екипът от учени, от университета в Северна Каролина и технологичния институт в Джорджия, планира да проведе проучване в две фази.

 


По време на първата фаза, ще се определи дали виртуалните игри могат да повлияят положително на когнитивните процеси при по-възрастните хора. Ще се изледват показатели като памет, вземане на решения, критично мислене и др


Във втората фаза ще се анализират конкретните елементи на игрите, които стимулират в най-голяма степен  тези процеси.

 


Въз основа на поручените резултатите, изследователите планират да създадат проекти и дори прототипи на нов тип терапевтични видео игри.


Това не е първият опит за използване на видео игри, да се помогне на възрастните хора с психични заболявания и влошени когнитивни функции. В края на миналата година, учени от университета в Илинойс са регистрирали значително подобрение на паметовите функци, поставянето и изпълнението на задачи и подобрение на координацията при възрастни хора, играещи на стратигически компютърни игри.


По време на проучването, експертите установили още, че компютърните игри подобряват адаптацията и намаляват психичния стрес при войници и полицаи. Също така, виртуалните игри развиват пространственото мислене, сръчността и  ловкостта на ръката при лекари и хирурзи.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,858,190 уникални посещения