Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Apple представи официално iPhone 4

На WWDC 2010 в Сан Франциско Стив Джобс официално представи новия iPhone от четвърто поколение. Напомняме, че последният модел - iPhone 3GS излезе преди година. Въпреки ширещите се слухове, новият смартфон се казва iPhone 4, а не iPhone 4G или iPhone HD.


IPhone 4 е снабден с 3,5 инчов сензорен дисплей на базата на IPS матрица с поддръжка на технологията мултитъч. Той е с резолюция 640х960 пиксела (326 dpi) и поддържа контраст 800:1. Досега такива панели не са използвани в мобилно устройство.


Apple нарича този екран Retina, отбелязвайки, че човешкото око просто не е в състояние да забележи отделните пиксели, когато смартфонът се намира на „нормално разстояние от лицето на потребителя“. С други думи, текстът и картината изглеждат така, сякаш са напечатани на хартия с помощта на добър принтер.

iPhone 4 притежава 5 Мп камера със светодиодна светкавица и функция за запис на HD видео във формат 720p (1280х720 точки, 30 кадъра в секунда).


Новият iPhone позволява видеообаждания – на лицевия панел е разположена втора 0,3 Мп камера. Впрочем, има и неприятен момент – видеотелефонията е реализирана с помощта на приложението FaceTime и засега е възможна само през Wi-Fi мрежа. Apple обаче „работи с операторите, за да осигури такава опция и през мобилните мрежи“. FaceTime позволява превключване между основната и допълнителната камера, за да покаже на събеседника околното пространство.

Предният и задният панел на iPhone 4 са реализирани от специално силикатно стъкло със специално покритие, което е „30 пъти по-здраво от всяка пластмаса и на практика не се драска“, както и не пречи на радиовълните. (Впрочем, именно затова iPhone 3G и iPhone 3GS имат пластмасови задни панели – металният капак на първия iPhone не е подходящ за използване с 3G). Корпусът на устройството е заобиколен от рамка от здрава неръждаема стомана, която играе ролята и на антена за няколко модула за безжична връзка.

Новият iPhone ще се предлага в черен и бял цвят. При желание могат да се купят и сини, розови, оранжеви, зелени, бели или черни кантове, които се поставят над описаната рамка. Аксесоарът се нарича Bumper.

iPhone 4 работи в мрежите GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz и UMTS/HSDPA/HSUPA 850/900/1900/2100 MHz. Налице са също така Wi-Fi (IEEE 802.11b/g/n), Bluetooth версия 2.1+EDR, GPS и цифров компас. Акселерометърът и 3-осният жироскоп позволяват да се управлява устройството чрез преместването му в 6 направления, което е особено актуално за игри. Има още два датчика – за приближение и за осветеност. И накрая, смартфонът е снабден с 3,5 мм букса за слушалки и система от два микрофона, предназначена за подтискане на шумовете при разговор.

Независимо, че iPhone 4 е малко по-тънък от iPhone 3GS (9,3 мм срещу 12,3 мм), Apple е използвала в новия модел значително по-мощна акумулаторна батерия. Тя позволява на смартфона да работи до 7 часа при разговор в 3G мрежите, до 14 часа в 2G, 300 часа в чакащ режим, 10 часа при предаване на данни в Wi-Fi и до 6 часа при обмен на информация чрез 3G връзка. Освен това, устройството възпроизвежда до 40 часа музика и 10 часа видео.


Размерите на iPhone 4 са 115,2 х 58,6 мм, теглото - 137 гр. В новият телефон обаче не може да се сложи обикновена SIM карта – предвиден е само слот за новия формат microSIM. Вградената памет на телефона е 16 или 32 GB, 64 GB версия за съжаление не е предвидена. Смартфонът използва процесор Apple A4 (какъвто се използва и в таблета iPad). Устройството се управлява от операционната система iPhone OS 4, която пък е преименувана на iOS 4. Благодарение на това телефонът поддържа многозадачност, но само в приложенията, написани в съответствие с изискванията на iOS 4.

iPhone 4 ще се появи на пазара на 24 юни в пет страни - САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Япония. До края на юли апаратът може да се купи в Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Дания, Финландия, Хонконг, Ирландия, Италия, Холандия, Люксембург, Норвегия, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея, Испания, Швеция и Швейцария. Към края на септември iPhone 4 ще е достъпен вече в 88 страни.

В САЩ цената на модела с 16 GB памет ще е $199, а на този с 32 GB - $299. Предварителните заявки започват на 15 юни (впрочем, сега 8 GB версия на iPhone 3GS ще струва само $99). Естествено, тези цени са при сключване на договор с мобилен оператор.


 


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,837,012 уникални посещения