Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Колко процесорни ядра са нужни за игрите?

 

Колко процесорни ядра са нужни за игрите?


Компютърните игри по правило харчат много системни ресурси. Разработчиците също не се съобразяват с някакви хардуерни ограничения, тъй като за разлика от конзолите, при компютрите такива няма. Не съществуват даже общоприети препоръки на какъв компютър може да се разчита. Ето защо геймърите често се налага да обновяват хардуера и тогава възниква въпросът какъв процесор да се купи – с 2, 3, 4 или 6 ядра?Сайтът bit-tech.net е направил мащабни тестове на влиянието на количеството ядра на процесора върху производителността в съвременните по-популярни игри - Crysis, Call of Duty: Modern Warfare и Call of Duty: Modern Warfare 2, Battlefield: Bad Company 2, STALKER: Call of Pripyat, Colin McRae: Dirt 2, Down of War 2. При това, в теста е участвала както система с видеокарта на NVIDIA, така и с ускорител на ATI. Въпросът е прост – доколко съвременните игрови енджини са многопоточни и могат ли да използват изцяло мощта на многоядрените процесори?Използваната тестова платформа е със следната конфигурация:

  • 6-ярен процесор Intel Core i7-980X с изключени функции HyperThreading и пестене на енергия

  • Дънна платка Gigabyte GA-X58A-UD7

  • Оперативна памет G.Skill Ripjaw @1600 MHz CL8 - 6 GB

  • Видеокарта ASUS ATI Radeon HD 5870 1024 МВ или EVGA NVIDIA GTX 470 1280 МВ

  • Драйвери Intel inf 9.1.1.1025, ATI Catalyst 10.6 WHQL и NVIDIA GeForce 257.21 WHQL

  • Операционна система Windows 7 Home Premium x64

Редакторите на сайта са направили множество тестове, като са изключвали последователно ядрата на процесора, докато е останало само едно работещо. В резултат са стигнали до извода, че видеокартата на NVIDIA понякога показва малко по-голяма зависимост от процесора, но и в този случай само една игра - Battlefield: Bad Company 2, е подобрила работата си при преход на процесора от 2-ядрен в триядрен режим. В останалите случаи, при максимална графика даже на такива мощни ускорители, принадлежащи към високопроизводителния клас, необходимост от използване на процесори с три и повече ядра няма. Но наличието на две ядра в днешно време е крайно необходимо.


 

С всички обобщени графики можете да се запознаете на този адрес.

Тестът за пореден път доказва, че засега геймърите могат да се спрат на съвременен двуядрен процесор, като си изберат решение с подходящо съотношение цена/производителност. При това следва да се има предвид, че чиповете на Intel притежават технологията HyperThreading, позволяваща на всяко ядро да изпълнява две паралелни задачи. Процесорите с голямо количество ядра могат да бъдат полезни в професионални приложения и при кодиране на видео.

Да се надяваме, че в бъдеще ситуацията ще се промени и разработчиците на игри ще се научат да използват поне 4 ядра на процесора преди появата на конзолите от ново поколение.

www.pcworld.bg

Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,858,168 уникални посещения