Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

AVG: 7 от 10-те най-безопасни за уеб сърфиране страни са в Африка

 

AVG: 7 от 10-те най-безопасни за уеб сърфиране страни са в Африка

В топ 3 се нареждат Сиера Леоне, Нигер и Япония.

Седем от десетте най-безопасни страни за използване на Интернет са африкански, като Сиера Леоне оглавява класацията, сочи проучване на AVG, проведено през последната седмица на юли 2010 г.

Изследователите са съставили списък с атаки чрез вируси и зловреден код, засечени от софтуера за сигурност на AVG от над 127 млн. компютъра в 144 държави. Средното ниво на инциденти в Сиера Леоне е една атака на всеки 692 потребители. На второ място по безопасност се нарежда Нигер с едно нападение на всеки 442 потребители. На трето място по безопасност обаче е Япония, която може да се похвали с по една атака на 403 потребители.

От друга страна, Кавказкият регион е най-усилено атакуван в уеб пространството. Турция, Русия, Армения и Азербайджан имат най-високо ниво на кибернападения. САЩ се нарежда на девета с една атака на всеки 48 потребители, докато Великобритания е на 30-то място с една атака на 63 компютъра.

Въпреки че слабото проникване на широколентова връзка и на Интернет като цяло се посочват като главни фактори за постижението на африканските държави, главният директор на проучванията в AVG Роджър Томпсън казва в блога си, че изследването трябва да служи като предупреждение за онези, които пътуват до различни страни и често са онлайн.

Computerworld Западна Африка

Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,843,370 уникални посещения