Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Преглед на тема

 Отшечатай темата
Какво е комисия за защита на потребителите!?
toni
#1 Отпечатай темата
Публикувано на 02-07-2009 23:24
Администратор


Публикации: 14
Присъединил се на: 04.11.08

Dell случайно продаде 140 000 монитора по 15 долара
Тайванските власти задължиха Dell да удовлетвори поръчките, направени от потребителите за 19-инчови монитори E1909W с цена 500 тайвански долара ($15). Работата е там, че поради грешка на сайта на компанията е посочена неправилна цена, която се е намирала там в продължение на осем часа. Тази новина бързо се разпространила в Интернет и за кратко време 26 000 купувачи успели да си купят 140 000 монитора.

След като цената била коригирана, повече от 470 души се обърнали към тайванската комисия за защита на потребителите с искания поръчката им да бъде удовлетворена. Обикновено в такива случаи компанията отказва да предостави стоката с грешна цена, като се извинява на потребителите и предлага известна отстъпка за компенсация. Но Dell няма късмет. Комисията за защита на правата на потребителите задължи компанията да предостави на всеки от 26 000-те купувачи монитор за $15 и отстъпка, ако са поръчани няколко такива устройства.

В случай на отказ на Dell, тайванските власти обещават да съдят компанията за нарушаване на законите на страната за честната търговия.

От Dell обещават, че всички въпроси с потребителите ще бъдат решени, макар все още да не се знае дали компанията ще се съобрази с изискванията на тайванските власти или ще избере друг начин.
Cool
 
www.artmediagroup.bg Изпрати лично съобщение
Прехвърли се във форум:
Страницата се зареди за 0.02 секунди
2,851,186 уникални посещения