Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

„Соларни" телефони от LG и Samsung

Mobile

LG и Samsung ще покажат следващата седмица клетъчни телефони, които със сигурност няма да държите в джобовете си. Компаниите са разработили прототипи на апарати, които се зареждат чрез соларни панели, вградени в корпуса им.


Телефонът на Samsung се казва Blue Earth и има сензорен екран в кутия със заоблени ръбове, която, според компанията, прилича на „добре обработен ахат". Продължавайки екологичната тенденция, телефонът е направен от рециклирана пластмаса и не съдържа вредни вещества като бром базирани субстанции за забавяне на горенето, берилий или фталати.
Соларните клетки на телефона заемат почти цялата задна част на кутията.
LG не обяви много данни за своя протип, но снимките от компанията показват, че това е версия на нейния апарат KF750 Secret, който, подобно на модела на Samsung phone, има соларни клетки, покриващи задния панел на телефона.
И в двата телефона, които почти едновременно бяха обявени от южнокорейските компании на 13 февруари, петък, соларният панел не доставя достатъчно енергия за директна работа на телефона и затова се използва за презареждане на стандартна батерия, намираща се вътре в устройството.

Екологичният прототип на LG може би е вариант на модела KF750 Secret


Дали появата на тези апарати ще означава край на зареждащите устройства?
Почти сигурно отговорът е „Засега не." Samsung потвърди, че нейният Blue Earth телефон се продава със зареждащо устройство, но добави, че енергийно-ефективният й модел харчи само 30 миливата в режим на готовност.
LG каза, от своя страна, че се надява да пусне в търговската мрежа зареждани от слънцето телефони, когато разполага с модел, който предоставя поне 3 минути разговор след зареждане в рамките на 10 минути.
Ако са на тъмно в джоба или чантата, телефоните няма да могат да се зареждат, така че потребителите трябва да си гарантират, че телефоните ще са редовно на дневна светлина. И тъй като соларните панели заемат цялата задна част на апарата, те трябва да стоят с предната част надолу, за да са максимално ефективни. Това пък може да доведе до надраскване на дисплея.
Ясно е, че все още сме в началните етапи на разработка на подобни телефони и самите компании трябва да извървят своя път за опазване на околната среда или поне да насърчат екологично поведение на потребителите и пазара на „зелени" продукти.
И двете компании не обявиха кога или на какви цени прототипите ще стигнат до пазара като готови продукти.
IDG News Service, Токио
Computerworld.bg


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,844,135 уникални посещения