Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Онлайн престъпниците дебнат и в деня на Св. Валентин

Network

С нарастването на броя на почитателите на е-търговията и потребителите, предпочели да поръчат онлайн подарък за любимия човек по повод Св. Валентин, са изложени на риск. Киберпрестъпниците не пропускат повод за засилена активност при подходящи случаи като Деня на влюбените. Не отваряйте линкове с любовни послания, съветват експертите.

 


Все повече хора се преориентират към онлайн-поръчка по повод 14 февруари – световния ден на влюбените, сочат данни от ново проучване. Фирмите, специализирани в защита и сигурност на персоналните компютри и мрежи обаче предупреждават, че любителите на е-търговията трябва да бъдат изключително внимателни, тай като онлайн престъпниците също се активизират в този период, отбелязва vnunet.com.

Проучване сред 250 Facebook и Twitter потребители показва, че 37 на сто от тези хора ще предпочетат да купят подаръци онлайн, вместо да обикалят по магазините в търсене на уникалната изненада за половинките си, въпреки кризата, и че ще похарчат 12% повече за е-покупки повече от разходваното през 2008 г. по същия повод.

Изследването е проведено от компанията, специализирана в анализи на е-търговията - Avail Intelligence. Резултатите от него сочат, че потребителите са изменили покупателните си навици. Влюбените твърдят, че планират да подарят бижута и ваканции на любимите си, вместо обичайните скромни подаръци – букет цветя или кутия с шоколадови бонбони.
Според Понтус Кристиансон, главен изпълнителен директор на Avail Intelligence, електронните търговци трябва да се ориентират навреме, за да извлекат ползи от празничното харчене на фона на свитите потребителски бюджети в резултат от световната криза.

"Препоръките за анализ на потребителските предпочитания ще доведат до ценни познания за покупките онлайн", казва Кристиансон. "Прилагането на подход, който залага на управление на отделни категории потребители, ще привлече нови потребители и ще има положително влияние върху продажбите".

Междувременно, производителите на програми за сигурност предупредиха привържениците на онлайн търговията да бъдат изключително внимателни при поръчките си за деня на Св. Валентин, защото както всяка година около този празник се очаква свръхактивност от страна на кибер-престъпниците.

Според PC Tools, онлайн престъпниците ще приложат обичайната фишинг техника, като изпращат писма със заглавия, свързани с деня на Св. Валентин, със заразни файлове, които послания ще бъдат разпращани по електронната поща или през социалните мрежи.

“В момент, в който клетите потребители търсят алтернативни начини и нови технологии, за да открият любовта, киберпрестъпниците използват тази тенденция и прилагат все по-усъвършенствани и сложни техники, за да уловят в капана си цифрово активните потребители”, твърди Майкъл Грийн, вицепрезидент на продуктовата стратегия на PC Tools.

"Киберпрестъпниците се опитват да прилъжат потребителите да кликват върху хипервръзки, които или ги препращат към заразени уебсайтове или директно активират изтеглянето на заразени файлове", допълва експертът по сигурността.

През януари PC Tools съобщи за нови разновидности на червея Waledac, който разпространява приложения с послания по темата Св. Валентин, като “meandyou.exe”, и “onlyyou.exe” и когато заблудения потребител ги отвори, се разпращат съобщения от вече заразения потребителски компютър до всичките адреси в неговата мрежа. Червеят може да се разпространява до всеки, който жертвата познава, посредством неоторизиран достъп за списъка с адреси н пощенската му кутия, както и с приложения през социалните мрежи и с моментални съобщения.

Тази седмица PC Tools идентифицира нови вредоносни уебсайтове, към които създателите на червея Waledac препращат линкове до потребителите, включително: loveprogramm.exe, ecard.exe, postcard.exe, lovekit.exe, mylove.exe, runme.exe, loveexe.exe.
Източник:computerworld.bg


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,844,252 уникални посещения