Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Да очакваме ръст на компютърните престъпления заради глобалната криза

Network

Продължаващата глобална икономическа криза, както и трудностите, които изпитват пазарът на недвижими имоти и пазарът на труда, ще доведат през тази година до нов ръст при компютърните престъпления. Това е един от ключовите изводи, направени в тазгодишния доклад за информационните заплахи Annual Threat Report, създаден от подразделението Attack Intelligence Research Center на световния лидер при решенията за сигурност Aladdin Knowledge Systems. Документът описва и анализира заплахите, открити през 2008 г. и прави прогнози за тяхната еволюция през 2009 г., базирайки се на анализ на съществуващите днес уязвимости, на развитието на уеб приложенията, както и на променящите се бизнес модели на компютърните престъпления. Докладът е насочен към бизнес организации и държавни институции и има за цел да помогне на техните мениджъри и ИТ екипи да се запознаят с потенциалните опасности и да актуализират своите политики за сигурност. Резултатите от доклада бяха оповестени от нас от местния партньор на Aladdin Knowledge Systems - системния интегратор eFellows.
Три са ключовите прогнози за бъдещето на компютърните престъпления: нарастващ брой на престъпните деяния, в следствие на глобалната криза; значими промени в потребителския модел за достъп до Интернет и повишаване броя на кражбите на самоличност в социалните мрежи. След като през миналата година станахме свидетели как престъпните организации се превръщат в сложни бизнес модели, копиращи организационната структура на истинските компании, през 2009 г. продължаващата икономическа криза, трудностите, които изпитват пазарът на недвижими имоти и пазарът на труда ще предизвикат още по-голям ръст на престъпленията.
Тези предпоставки ще се преплетат със сериозни промени в начина, по който потребителите използват Интернет и с развитието на web 2.0.

Все повече компании предлагат подобрена desktop - web интеграция, превръщайки браузъра в ключово приложение на всеки персонален компютър и обогатявайки възможностите за текстова и гласова комуникация, онлайн пазаруване, онлайн разплащания и др. Моделът, по който потребителите се свързват с мрежата, комуникират и я използват в ежедневието си, се променя, а заедно с него се променят и предизвикателствата пред сигурността в Интернет.
Третата основна прогноза за развитието на заплахите през 2009 г. е свързана с очаквания ръст при кражбите на самоличности в онлайн социалните мрежи, предизвикан от бурното развитие на този тип платформи, както и от нарастващата им популярност не само сред крайните потребители, но и в бизнес средите. Повишеното количество лични данни на сайтове, като Facebook, LinkedIn, Bebo и MySpace вече се отчита като сериозен проблем, който вероятно ще предизвика ръст в измамите с променена самоличност, а в резултат вероятно ще наблюдаваме и промени на начините, по които потребителите ще доказват своята самоличност в уеб среда.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,858,095 уникални посещения