Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Microsoft разбуни духовете с патентен иск към Линукс-базирано решение

Новини

Действието предизвика опасения сред разработчиците на софтуер с отворен код, че към тях също могат да бъдат предявени подобни съдебни искове, както и съмнения относно политиката на Майкрософт за сближаване с open-source общността

В продължение на повече от година насам Microsoft заявява интереса си да работи в сътрудничество с open-source общността, популяризирайки интероперативността на продуктите си, създавайки нови партньорства и дарявайки код за open-source проекти. В сряда обаче софтуерният гигант предяви патентен иск срещу компанията TomTom и с това предизвика опасенията на open-source общността, че доставчиците на софтуер с отворен код са поставени под заплаха от съдебни дела за нарушения патенти на Microsoft.

В сряда Microsoft предяви съдебен иск срещу производителя на GPS навигационни устройства TomTom, обвинявайки го в нарушаване девет патента на софтуерния гигант, някои от които включват технологии, използвани във версия на Линукс, създадена за продуктите на TomTom.

Според Microsoft искът е единичен случай и се дължи на несъгласие между двете компании по отношение на специфични технологии. Говорител на Майкрософт съобщи, че преди една година компанията се е опитала да разреши в духа на добрия тон спора с TomTom, но безуспешно и също така, че други компании като Alpine Electronics of America, Kenwood U.S.A., Pioneer Electronics и др. вече са получили лиценз за технологии на Майкрософт.

Несигурността в open-source общността е предизвикана от факта, че патентният иск засяга операционната система Линукс, за която през май 2007 г. Майкрософт заяви, че нарушава 235 патента на компанията.

Майкрософт преди година предприе инициатива за формиране приятелски отношения с разработчиците на софтуер с отворен код - компанията създаде Platform Strategy Group, която има за цел да премахне негативните последици от кампанията „Get the Facts", стартирала преди няколко години и агресивно убеждаваща потребителите в предимствата от работа в Windows среда вместо Linix.

В публикация в блога в Уеб сайта на Linux Foundation изпълнителният й директор Джим Землин призовава общността да не изпада в паника и съобщава, че фондацията се подготвя, ако искът прерасне в значителни обвинения към внедряващите Linux ядрото. Джим Землин също така заявява, че към момента това е само частен спор между две страни.

IDG News Service


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,857,197 уникални посещения