Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Еволюцията на нетбуците

MobileЕволюцията на нетбуците


Днес всички знаем какво е нетбук. Тези малки, леки и най-вече евтини лаптопи за две години преобърнаха компютърната индустрия и вече се предлагат от всички РС производители. Нетбуците задоволяват нуждите на голяма част от потребителите като позволяват работа с Интернет, слушане на аудио и гледане на видео, затова се радват на голямо търсене. Мнозина обаче ще си спомнят, че и преди тях е имало подобни устройства, придобили навремето си популярност.

1991 - Psion 3


Psion 3 прилича повече на персонален органайзър, отколкото на мини-лаптоп, но в същото време позволява стартиране на различни програми и притежава модем за dial-up Интернет.

1996 - Toshiba Libretto 20


Със своя 6,1 инчов дисплей, 486 процесор и Windows 95, Libretto беше нещо невиждано за времето си. Десет години по-късно този компютър даже влезе в класацията на 25-те най-велики компютри на всички времена, съставена отPC World САЩ.

1998 - Casio Cassiopeia


Cassiopeia зададе нов стандарт за малките компютри. Моделът работи с операционна система Windows CE 1.0 и притежава LCD дисплей с резолюция 480х240 точки и удобна клавиатура.

1999 - Psion netBook


Psion netBook е снабден със 7,7 инчов сензорен VGA дисплей и опционален PC Card модем. Устройството може да работи до 8,5 часа в автономен режим. Впрочем, компанията Psion наскоро вдигна голям шум с претенциите си относно търговската марка Netbook, която й принадлежи. Psion поиска всички да не използват думата Netbook по отношение на нетбуците - това се отнася както за производителите на РС, така и за медиите. От своя страна компютърните производители реагираха с ответни съдебни процеси.
2000 - HP Jornada 720


Подобно на Psion netBook, и HP Jornada има StrongARM процесор и работи продължително време с едно зареждане на батерията. И изглежда много добре.

2004 - OQO Model 01


Независимо, че не е нито лаптоп, нито таблет, нито PDA, OQO Model 01 задава нов стандарт в миниатюризацията и работи с нормална операционна система Windows XP Pro. Освен това, устройството притежава 20 GB хард диск, 802.11b Wi-Fi, Bluetooth и 5 инчов сензорен дисплей с резолюция 800х480 точки.

2004 - Sony VAIO X505


VAIO X505 е толкова дебел, колкото и днешния MacBook Air. Независимо, че е много тънък, компютърът притежава удобна клавиатура и работи под управлението на Windows XP.

2007 - Asus Eee PC 701


Когато Asus обяви преди две години, че ще пусне лаптоп за $300 никой не се отнесе сериозно към тая новина. Днес всички нетбуци са направени по образ и подобие на Asus Eee PC 701. Разбира се, повечето от предлаганите сега устройства притежават голям хард диск (а не 4 GB SSD) и дисплеи с диагонал 8,9 или 10 инча. А процесорът Celeron е заменен с Atom.
www.pcworld.bg

Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,851,161 уникални посещения