Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

iPhone контролира автомобил

Mobile

iPhone контролира автомобилШвейцарският проект Rinspeed ще бъде демонстриран на Автомобилния салон в Женева.

 


Той може да праща е-писма, да възпроизвежда видео, да влиза в Web и да прави снимки, но да контролира кола? Швейцарската дизайнерска къща Rinspeed ще покаже следващата седмица на Женевския автосалон концептуален електрически автомобил, контролиран от iPhone.


iChange прави ненужни автомобилните ключове, заменяйки ги с iPhone, който се закача в стойка на таблото до волана. След като се свърже, на дисплея на телефона се появява зелен „старт" бутон и с едно натискане автомобилът iChange оживява. Когато управлявате колата, iPhone може да бъде използван за други контролни функции като включване и изключване на светлините.


Но колата е много повече от iPhone. С нея Rinspeed се опитва да направи революция в начина, по който хората възприемат автомобилите.
Повечето автомобили са проектирани да превозват определен брой пътници в точно определен брой седалки, като цялата конструкция се базира на това схващане. Дори ако пътуване сам, мястото в колата не се променя. Аеродинамиката на превозното средство, следователно и консумацията на гориво, са константа, обвързана с броя на пътниците.
При iChange е различно. Неговата базова конфигурация включва е спортно оформен автомобил за един пътник, но с натискане на един бутон задната част на покрива се отваря, осигурявайки място за още двама пасажери.


Адаптивната концепция на автомобила е може би най-голямата иновация, но не е единствената. Това е изцяло електрическо возило, захранвано от литиево йонни батерии, като има две конфигурации - една е с по-малко батерии за по-малко тегло и е за по-къси разстояния, а другата по-тежка конструкция е за по-големи дистанции. 150-киловатовият електрически двигател на Siemens осигурява достатъчно мощност на колата, така че тя да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, твърдят от Rinspeed.
Аудиосистемата Harman/Kardon е базирана на нискоенергиен процесор на Intel, така че използва по-малко енергия и тежи по-малко от стандартните системи, а автомобилната навигационна система не само изчислява най-бързия начин да стигнете до дадено място, но и показва най-екологичния маршрути дотам.


Дизайнерът Франк Риндеркенхт, създал концепцията за iChange, е добре познат в родната си Швейцария като създател на интересни концептуални автомобили. През миналата година това бе „sQuba", спортна кола, която може да се движи под вода. За съжаление колите, които той проектира, обикновено не стигат до пазара, така че не търсете скоро iChange в близкия автомобилен магазин.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,867,920 уникални посещения