Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Xandros представи нова операционна система за лаптопи

SoftwareXandros представи нова операционна система за лаптопи

Идеята за допълнителна бързостартираща се операционна система в лаптопите, паралелно с Windows, съществува отдавна. Например, вгражданата Linux среда SplashTop, която се използва в дънните платки на Asus, беше представена още през 2007 г. Сега компанията Xandros разработи подобен продукт за всеки ноутбук с Windows XP или Vista. Операционната система Presto се инсталира като обикновено приложение на Windows, което при желание може да се деинсталира. След инсталацията, при включване на лаптопа се появява избор с коя OS да се работи – с Windows или Presto.

Разработката на Xandros осигурява пълноценна функционалност, включително достъп до Интернет (чрез браузъра Firefox), работа с бързи съобщения (ICQ, AOL, Gtalk и т.н.) и Skype, гледане на видео и слушане на музика, редактиране на офисни документи. При това операционната система се стартира много по-бързо, отколкото Windows и позволява значително да се увеличи времето за автономна работа на компютъра.

Създавайки Presto, специалистите на Xandros са използвали опита, придобит от разработката на Xandros OS за Linux версиите на Asus EEE. Даже на такъв слаб компютър операционната система се стартира за 15 секунди.

Новата OS вече е достъпна за производителите на РС, а от 16 март може да бъде безплатно свалена нейна бета-версия. Финалната версия на Presto е планирана за 13 април, а цената й ще е $20, като за всички, които са си свалили бета-версията ще има отстъпки.
http://www.pcworld.bg


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,851,177 уникални посещения