Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Genivi - Linux конкурира Windows и при автомобилите

Software

Genivi - Linux конкурира Windows и при автомобилите


Фирми от автомобилната индустрия, която е от главните засегнати във финансовата криза, си направиха алианс заедно с Intel. Името на сдружението е Genivi. В него влизат: BMW, Delphi, GM, Intel, Magneti Marelli, PSA Peugeot Citroen, Visteon и Wind River.

Алианса ще работи над платформа с отворен код, която се базира на Linux. Решението ще бъде конкуренция на платформата на Microsoft - MS Automotive, която се използва от Ford, Fiat и Hyundai. И двете платформи се грижат за In-Vehicle Infotainment (IVI). Терминът обхваща навигацията, аудио и видео забавлението, Интернет достъп, телефония и други комуникационни и информационни услуги в автомобила.

През лятото на тази година ще бъде представен работещ прототип. Той ще използва Intel Atom процесор и Wind River Linux. Резултатът е в следствие на работата през последните 18 месеца на членовете на Genivi. Решението ще бъде с отворен код и така ще може да се доработва от разработчици.

http://news.idg.bg


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,858,139 уникални посещения