Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

CeBIT 2009: Linux ще възвръща позиции при нетбуците

Software


Преди година почти всеки нетбук използваше Linux. Сега безплатната платформа се предлага с малко модели. На Open Source Forum на CeBIT, Уорен Колес от Linpus обяснява причините, съобщава Linux Magazine.

Една от причините според Колес е изборът на хардуер. Linux щади ресурсите и става жертва на „икономичността“ си. Паметта в субноутбуците е малко и повечето от тях имат малки SSD дискове – хардуера е достатъчен за работа с Linux, но потребителите не схванаха идеята на SSD. Единственото, което се набива на очи на потребителите е малкото място за данни. Нетбуците станаха не само евтина алтернатива, но и посредствена алтернатива.

Когато Microsoft възкреси XP и в комбинация с повече памет и по-голям харддиск, успеха не закъсня. Потребителите отново виждаха по-сигурна среда за работа.

Web 2.0 и RFID чиповете, промотират използването на нетбуци. ИТ индустрията разработи и доста технологии базиращи се на Linux: Moblin на Intel, Google Android, Snapdragon на Qualcomm и OMAP на Texas Instruments. С помощтта на Moblin нетбуците се стартират за секунди. През 2009 ще се предлагат много нови устройства с достъпни ARM процесори, вместо Atom на Intel. А Linux има солиден опит с ARM платформите.

Linpus подготвя и дистрибуция с по-добра WLAN и 3G поддръжка, според Колес. Над 20 езика и 30 клавиатурни подредби ще се поддържат. Графичният интерфейс ще бъде опростен и ще може да се индивидуализира. Очаква се тези и други възможности да допаднат на производителите и на крайните клиенти. Linpus се използва в Acer Aspire one и Lenovo IdeaPad S9.

http://news.idg.bg


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,858,086 уникални посещения