Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Хакнаха за минути IE8

Windows


Часове след официално излизане на финалната версия на Internet Explorer 8 (IE8), германец хакна браузъра. Хакването е извършено по време на конкурса PWN2OWN. „Злосторникът“ е студентът по компютърни науки в Германия и е съобщил само първото си име - Нилс.

За минути Нилс е проникнал в компютър с инсталиран IE8. Възползвал се от непозната досега уязвимост в браузъра. Компютърът е бил с най-новото издание на Windows 7, което е само за вътрешни цели, съобщи Тери Форслоф, мениджър сигурност в TippingPoint, които са спонсор на конкурса. Microsoft пусна новата версия на IE8 за XP, Vista, Server 2003 и Server 2008, но версия за Windows 7 публично още няма.

Информацията за бъга е изпратена веднага в центъра за сигурност на Microsoft. От редмъндската компания са получили възможност да разговорят с Нилс относно уязвимостта.

Освен IE8 Нилс успешно хакна Safari и Firefox, с код който е подготвил предварително. Немският студент спечели 15 хил долара от TippingPoint.

TippingPoint, която е част от 3Com, закупува уязвимостите и правата за бъговете, като дава парични награди по време на PWN2OWN. Събраната информация се изпраща на разработчика. Според правилата на конкурса и политиката на TippingPoint, детайли за уязвимостите се пазят в тайна докато не се появи кръпка от производителя.

www.idg.bg


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,843,387 уникални посещения