Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Създадоха най-бързата цифрова камера

Новини

Физици от Университета в Калифорния създадоха най-бързата цифрова камера в света. Според учените скоростта на работа на тяхното устройство е почти шест пъти по-висока от тази, използвана в най-добрите съществуващи аналози. Новото устройство снима със скорост един кадър на всеки 163 наносекунди. Така на секунда се събират около 6,1 милиона кадъра.

За да се получи хубава картина, обектът първоначално се облъчва с импулси - инфрачервено излъчване. Облъчването се формира по такъв начин, че различните части на изучавания обект се обхващат от облъчване с различни дължини на вълните. Отразената светлина се пропуска чрез специален кабел, който имат такива свойства, че електромагнитните вълни с различна дължина да се движат в него с различна скорост. Следователно дългите вълни се движат по-бързо от късите. Полученият светлинен поток се усилва и изпраща на фотодетектор. След това данните от детектора се анализират и с помощта на специален софтуер се преобразуват в изображение.

Според изследователите новата технология притежава няколко преимущества в сравнение с вече съществуващите. В нея участва само един детектор, докато в обикновена цифрова камера електрическите сигнали се анализират от двумерен масив от детектори. Именно затова учените са успели да постигнат такава висока скорост на заснемане.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,867,953 уникални посещения