Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

ЕК наложи на Intel рекордната 1 милиард евро глоба

Новини

Европейската комисия (EK) наложи рекордна санкция от 1,06 млрд. евро ($1,45 млрд. долара) на американския производител на компютърни чипове Intel. Причината са практики на компанията, нарушаващи правилата за свободна конкуренция в границите на Европейския съюз. Глобата, наложена на Intel, е над 2 пъти по-голяма от санкцията на Microsoft от 497 млн. евро, която Комисията наложи през 2004 година.

Разследването срещу Intel започна след жалба от страна на основния конкурент на компанията – Advanced Micro Devices (AMD). На база събраните документи ЕК е стигнала до извода, че за периода 2002-2007 година Intel е действала неправомерно и е използвала нечестни практики за увеличаване на пазарния си дял. Тогава от компанията са плащали на производителите на компютри и търговците на дребно, за да бъдат предпочетени продуктите на Intel. Това обвинение се отхвърля от фирмата и тя заявява, че ще обжалва решението за глобата.

Според ЕК през периода, който е обхванат от разследването, от Intel са плащали на Acer, Dell, HP, Lenovo и NEC, като възнаграждението е ставало чрез скрити отстъпки, в случай че се използват именно техните процесори. На Media Saturn пък, която притежава най-голямата верига за продажба на електроника на дребно в Европа, е плащано, за да предлага в своите обекти само компютри, в които са вложени чипове, произведени от Intel.

Източник: investor.bg


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,858,075 уникални посещения