Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Хакнаха сайта на Станишев

Новини

Хакнаха сайта на Станишев

 

Три дена преди изборите сайтът на премиера Сергей Станишев бе хакнат и не работеше късно снощи и рано тази сутрин, съобщиха развълнувани Интернет потребители и специалисти по ИТ сигурност. Първоначално вместо оригиналното му съдържание на страницата се появи гневно съобщение на анонимни „БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България“. „Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните и богатства и да оронвате авторитета ни като нация“, гласеше част от съобщението (б.а. – препечатано с правописните грешки). Последните редове отбелязват, че авторите на зулума не са „платени хакери“, а хора, които всеки божи ден се скъсват от работа и мизерстват.

 

 

Тази сутрин сайтът бе възстановен. Най-новата статия в него е под заглавие „Кой се страхува от www.stanishev.bg?" и е публикувана на 19 юни. Според публикацията, през последните дни броят на атаките към уеб-страницата на Сергей Станишев се е увеличил рязко и само за предишния ден (18 юни) „са регистрирани повече от 350 атаки от платени хакери". Посланието на stanishev.bg гласи още, че акциите е дело на „политици, които се страхуват от това да загубят предстоящите избори", и които са притеснени, че „хората ще разберат за техните планове да продадат нашите болници, университети и предприятия". Коментарът на водещата новина в сайта заявява, че народът ще избере лидери, които му предлагат социална сигурност, повече работа, по-добри заплати и пенсии, а не голословна реторика. Няколко десетки коментара са натрупани под посланието, повечето от които са крайно негативни.
Според блог-публикация в webreklama.biz, рано тази сутрин сайтът е заработил с румънски вид и под румънски домейн http://stanishev.republika.ro). Според коментаторите в същия блог, използвана е румънска блог-система. Това „обижда нас уеб издателите, обижда цялото БГ Общество, Обижда цялата общност", гласят коментарите. Други коментари, публикувани в Svejo.net, гласят, че „По- важно е да го хакнем на изборите".

Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,843,343 уникални посещения