Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Facebook подобрява паметта, Twitter обратното

Новини

Изследване, проведено от доктор Трейси Алоуей от University of Stirling в Шотландия показва, че използването на такива социални мрежи, като Facebook може да подобри човешката памет, докато YouTube и Twitter водят до противоположни резултати.

Функцията на работната памет се заключава в способността за временно съхраняване и манипулиране на информацията. В своите изследвания г-жа Алоуей се занимава с изучаването на работната памет и предполага, че тя е повече свързана с развитието на човека, отколкото показателят IQ.

Трейси Алоуей твърди, че стратегическите игри, стимулиращи задържането на паметта в минали събития или планиране на бъдещи, например Total War, помагат да се подобри работната памет. Паметта се развива и при решаването на судоку, както и с общуването с приятели във Facebook.

В същото време, такива ресурси като Twitter и YouTube не стимулират развитието на работната памет. В Twitter потребителят постоянно получава голямо количество концентрирана информация, която почти не трябва да се обработва, в резултат на което вниманието на мозъка спада и в него престават да се подобряват нервните връзки.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
2,867,891 уникални посещения