Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Новите процесори на Intel вече на разположение и в България

Новини

Почти едновременно със световния анонс корпорацията представи и у нас новите си масови Nehalem чипове Core i5 и Core i7, както и процесорите Xeon 3400 за сървъри от входен клас. Няколко родни системни интегратори вече предлагат и базирани на тях РС системи, насочени към по-бюджетно ориентираните геймъри и мултимедийни ентусиасти.

 


Българските компании Digi Electronics, JAR Computers, Most (CMM 97) и Multirama България са готови с компютърни конфигурации, базирани на новите процесори Core i5 и Core i7 и чипсета P55 Еxpress на Intel, стана ясно по време на официалното представяне на платформите на корпорацията за страната, състояло се ден след официалната им световна премиера.
Както вече ви информирахме, тези нови чипове, познати до скоро под кодовото име Lynnfield, са базирани на микроархитектурата Nehalem и са предназначени за потребители, които имат нужда от висока производителност за дигитални, геймърски и други ресурсоемки приложения, но търсят конфигурации с по-достъпни цени от тези, базирани на предишното поколение Core i7/ LGA 1366 чипове, ориентирани към високия клас, достъпен за хората с по-дълбоки джобове.


Сега обаче от съвременните технологии на Intel ще могат да се възползват и по-бюджетно ориентираните потребители, подчерта по време на представянето Иринел Бурлою, мениджър бизнес развитие на Intel за България и Румъния (на снимката). Това беше демонстрирано и на практика от страна на споменатите родни системни интегратори, които показаха свои конфигурации на цени от около 1200 до 1800 лв. с базирани на чипсет P55 Еxpress и LGA 1366 цокъл дънни платки на Intel, ASRock, Gigabyte и др. и 4-гигабайтови окомплектовки DDR3 памети. Разбира се, те няма да са единствените, които ще видим на нашия пазар, тъй като разнообразието от системни компоненти, подходящи за новите Intel процесори, вече е значително и комбинациите от тях могат да варират в широк ценови диапазон. Общото между тях е значително по-високата производителност на РС системите, досега недостъпна за т.нар. масов клас компютри.

Заедно с настолните процесори, Intel представи и нови Xeon-и (3400 и 3420), които са призвани да донесат предимствата на Lynnfield и за entry-level сървърите, предназначени за малкия бизнес. Сървърите, базирани на процесорите Xeon 3400, предоставят по-голяма сигурност на настолните системи чрез своите обособени характеристики като паметта Error Correcting Code и RAID 0/1/5/10 за сървърни операционни системи. Те са създадени, за да помогнат на малкия бизнес да расте, като позволяват до 64 % повече търговски транзакции и до 56% по-бърза реакция, твърдят от Intel.
Процесорите, които днес бяха представени официално, включват и Intel Xeon L3426 - нискоенергиен вариант с до 188 % подобрение на енергийната ефективност за един щатски долар в сравнение с предишното поколение Intel Xeon X3380.
Повече за новите сървърни продукти има на официалната страница на Intel, а в таблицата по-долу, можете да видите и обобщена информация за всички нови процесорни предложения на корпорацията. Още подробности за промените в новите настолни Core i5 и Core i7 чипове и това как се държат те при тестове и с реални приложения пък можете да прочетете и в детайлното ревю, което ви предлагаме на нашия сайт.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,836,919 уникални посещения