Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Intel „удря“ сериозно пазара на твърдотелни дискове

Новини

Технологията Braidwood, предвиждаща поместване на микросхеми NAND непосредствено върху системната платка, представлява много по-евтина и ефективна алтернатива на SSD

 Intel е един от водещите играчи на пазара на микросхеми за флаш памети NAND, а с тях се изграждат и нашумелите напоследък твърдотелни дискове.Автори на нов доклад на компанията Objective Analysis обаче предупреждават, че победоносното настъпление на SSD моделите може сериозно да се забави. Според тях внедряването на новата технология Braidwood, разработена от Intel, ще доведе до намаляване на търсенето на традиционните твърдотелни дискове още през следващата година.
Intel демонстрира своята нова технология на изложението Computex през юни в Тайпе. Braidwood предполага интеграция на флаш паметта NAND в модула, поставен директно върху дънната платка на компютъра. Приложението на тази технология ще позволи да се ускори процедурата по зареждане на компютъра, ще обезпечи по-бързо стартиране на приложенията и ще повиши производителността на системата като цяло. Всъщност разработчиците на Intel представиха ново поколение на технологията Robson, която е проектирана за решаване на аналогични задачи.
„Микросхемите NAND на PC платформата получават много важна роля и може да се каже, че Intel предложи правилното решение в точното време", обяснява анализаторът от Objective Analysis Джим Хенди.
Технологията Braidwood осигурява ускорение на входно/изходните операции в компютрите чрез съхраняване на определено подмножество от данни в паметта NAND. Сред тях са често използвани програми, което способства за по-бързото им стартиране. Технологията Braidwood ще се ползва съвместно с чипсет, чието производство се очаква да започне в близко бъдеще, както и с процесорите от фамилията Clarkdale.
Според анализаторите от Objective Analysis, появата на Braidwood съществено ще измени ситуацията на пазара.

„Прехвърлянето на тази технология върху PC ще способства за по-нататъшното развитие на пазара на микросхеми NAND, отслабвайки позицията на производителите на твърдотелни дискове и памети DRAM, а също и на тези производители на NAND, които не са готови да преминат към интерфейса ONFi (Open NAND Flash interface)", предполага Хенди.
Твърдотелните дискове, произвеждани също на базата на микросхеми за флаш памети NAND, в продължение на няколко години бяха спрягани като наследници на традиционните твърди дискове. Твърдотелните модели осигуряват по-висока скорост за предаване на данни и се отличават с повишена надеждност и ефективност на енергопотреблението. В същото време твърдите дискове и досега остават основно средство за съхранение на данни, тъй като струват доста по-малко и притежават многократно по-голям капацитет. Технологията Braidwood предполага използването й в персоналните компютри съвместно с твърдите дискове или с твърдотелните модели. При това шансовете на HDD се оценяват като по-високи, тъй като са по-евтини, а решенията на базата на Braidwood притежават много предимства спрямо твърдотелните дискове.
Най-големият световен производител на микросхеми за флаш памети NAND и твърдотелни дискове днес е Samsung Electronics. Intel също е сред най-активните играчи на този пазар.

 


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,858,195 уникални посещения