Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

НАСА тества Интернет-връзка в открития космос

Network

Инженери от лабораторията Jet Propulsion Laboratory са използвали софтуер за изграждането на мрежи, „толерантни към разпадане" (DTN) и чрез него са успели да предадат няколко дузини космически снимки от и към космически апарат на НАСА, който се намира на около 32,4 милиона километра от Земята.
Според НАСА софтуерният протокол трябва да е способен да издържа на големи закъснения, смущения и разпадане на връзката. Той е създаден в партньорство с Винт Сърф, вицепрезидент на Google, която всъщност оповести новината. DTN предава информация, използвайки мертод, който значително се различава от нормалната TCP/IP комуникация, проектиран съвместно с Винт Сърф. За разлика от TCP/IP, DTN изобщо не предполага наличието на продължителна връзка от единия до другия край, обясняват от НАСА. Така нищо страшно не може да се случи, ако космическият кораб мине зад някоя планета, попадне в „магнитна буря" или по друга причина се появи голямо закъснение в комуникацията.
Учените от НАСА обясняват, че ако връзката до дадена дестинация не може да се осъществи, пакетите данни не се унищожават, а се запазват във всеки възел от мрежата дотогава, докато се появи сигурна връзка с друг възел. Така информацията достига до крайната цел.
Следващото лято ще започне тестване на DTN софтуера, който ще бъде зареден на Международната космическа станция. Желанието на НАСА е за „междупланетен Интернет", който ще направи възможни много нови типове космически мисии включително сложни полети, включващо множество космически кораби, и ще осигури надеждна комуникация за астронавтите на Луната.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,836,804 уникални посещения