Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Нова Зелена търсачка

Network
 

Глобалното затопляне се превърна във важен актуален въпрос, който засяга всеки един от нас. Но кой би помислил, че можем да променим нещо с едно щракване на мишката?


Новата търсачка Ecosia стартира този месец - точно навреме за международната среща в Копенхаген, посветена на глобалното затопляне. В сътрудничество с Yahoo,  Bing и WWF, Ecosia цели опазването на дъждовните гори. Чрез използването на екологично чисти сървъри и даряването на почти всички приходи, всяко търсене, направено с Ecosia може да спаси 2м² гори.

Всичко започва с едно пътуване до Аржентина, където основателят на Ecosia – германецът Кристиан Крол - научава значението на тропическите гори. Докато целия въздушен трафик причинява само 2% от всички емисии на CO², обезлесяването на горите допринася с цели 20%!
Ето защо през август 2008 г. Крол влиза във връзка с Google за създаване на зелената търсачката Forestle. Само след няколко дни на онлайн съществуване, Forestle вече е с 20,000 потребители - и съответно Google са с 20,000 по-малко. Не е изненадващо, че без официално изявление Google слагат край на това сътрудничество. „Това е удобството да бъдеш лидер на пазара”, обяснява Крол. Forestle все още съществува чрез помощта на Yahoo, но загуби значителен брой потребители.


Днес сме свидетели на една по-добра и дори по-екологично чиста търсачка: Ecosia.


80% от всички приходи, отиват направо при WWF за защита на горите. ”Ние умишлено избрхме да работим с WWF, защото това е най-голямата световна организация за защита на околната среда, а и имат много опит в работата по подобни проекти.” Приходите се генерират чрез спонсорирани връзки, които ще бъдат осигурени от Yahoo и Bing. Ecosia подкрепя проекта на WWF  „Програма за Защита на Амазонския Регион” (ARPA), който защитава предимно дъждовните гори в Бразилия. Подобно на американската система за създаване на национални паркове, WWF с помощта на бразилското правителство купува земя с тропически гори, която след това се контролира от рейнджъри и е напълно защитена. По този начин са избягва обезлесяването, пожарите и унищожаването на тропическите гори. ARPA се надява, че чрез редовни дарения и проекти като Ecosia, ще спаси гори с площта на Франция до 2012 г..

Освен това, фирмата работи със „зелена” енергия: Ecosia е единствената търсачка, която работи с екологично чисти сървъри, които използват водната енергия. Експерти изчислиха, че едно търсене в Google изразходва същото количество енергия, която е необходима, за да свети ел. крушка в продължение на един час.


Но какво да кажем за всички тези други „зелени” търсачки като Blackle и Znout? Крол обясни в интервю, че много от търсачките, които твърдят, че са екологично чисти всъщност не са дотам „зелени”. Blackle например твърдят, че пестят енергия чрез използването на черен екран за фон. Крол обяснява: „Това е абсолютна безсмислица. По-голямата част от домакинствата използват плоски екрани, а те се нуждаят от същото количество енергия, независимо от това кой цвят показват.”


Целта за в бъдеще е ясна: Колкото повече потребители търсят с Ecosia, толкова повече гори могат да бъдат защитени. „Нашата цел е да получим около 1% пазарен дял, което се равнява на около 10 милиона потребители". Това ще бъде достатъчно, за да защитават годишно тропически гори с площта на Швейцария. Ecosia е безплатна за потребителите и дори може да бъде инсталирана като стандартна търсачка във всеки браузър. Тя стартира в над 20 страни, за да достигне до хора по целия свят. Освен това, потребителите могат да видят колко квадратни метра гори вече са спасени, а статистически данни се актуализират периодично. „Ние вече правим много в нашия собствен дом за да бъде той по-екологично чист, но ще бъде много по-лесно да се намалят цели 20% от емисиите на CO² като спре обезлесяването на дъждовните гори”, подчертава Крол. Не само потребителите, но също така и партньорите са от жизненоважно значение: „Ние винаги търсим фирми, които искат да се включат и да си сътрудничат с нас. Заедно ние наистина може да променим нещата!"


www.ecosia.org  - Save the environment one search at a time!


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,851,265 уникални посещения