Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Обама получи Нобеловата награда за мир

Новини

Американският президент Барак Обама получи Нобеловата награда за мир на тържествена церемония в норвежката столица Осло.

В своята реч след награждаването президентът отбеляза, че има хора, които заслужават тази награда повече от него. По думите на Обама, той е в началото на своя път, а не в края, когато биха могли да се оценят неговите заслуги. Решението на Нобеловия комитет да награди Обама за „изключителните му достижения за укрепването на международната дипломация и сътрудничество между страните“ бе обявено през октомври. Церемонията по награждаването протече само седмица, след като американският президент обяви намерението си да изпрати допълнителни 30 хиляди американски военнослужещи в Афганистан, отбелязва Би Би Си.
Речта на Обама
В речта си пред аудиторията и членовете на Нобеловия комитет, Барак Обама отбеляза, че неговите достижения са незначителни в сравнение с това, което са постигнали предишните лауреати на премията – Мартин Лутер Кинг, майка Тереза, Нелсън Мандела. Президентът призна, че награждаването на главнокомандващ на страна, която участва в две войни – в Ирак и Афганистан – не може да бъде възприето еднозначно. Едновременно с това Обама е убеден, че в съвременния свят не може да се следва изключително примера на Мартин Лутер Кинг и Махатма Ганди, обявяващи се за мирно разрешаване на проблемите. По думите му, без оръжия е било невъзможно да бъде спрян Хитлер, също както и с „Ал Кайда“ е невъзможно да постигнеш споразумение само с преговори. Барак Обама подчерта, че през Втората световна война са загинали повече мирни граждани, отколкото военни. Говорейки затова, как трябва да се изгради съвременния свят, за да се избегнат повторенията на подобни трагедии, президентът заяви, че е необходимо да се създадат алтернативи на насилието и да се осигури икономическото развитие в страните, където се развиват конфликти. Обама смята, че много лидери се боят от настроенията в собствената си страна, отколкото от агресия от други държави. Освен това в своята реч американският президент засегна и проблемите, свързани с провеждащата се в момента конференция за климата на ООН в Копенхаген. По думите му, по-голямата част от учените са убедени, че отказът от борбата с климатичните промени ще има катастрофални последици.
Война и мир
Барак Обама е четвъртият президент на САЩ, получил Нобелова награда за мир. Реакциите по повод награждаването му бяха противоречиви. Той положи клетва през януари, а списъкът с претендентите беше съставен до 1 февруари. Представителят на Белия дом Робърт Гибс заяви, че Обама „осъзнава различията между него и предишните носители“. Според друг високопоставен представител на американската администрация, Обама смята, че неговата работа не е единствената причина за награждаването му. „В света съществува потребност от конструктивно американско управление и решението на Нобеловия комитет е потвърждение на това“, отбелязва чиновникът. В Осло бяха усилени мерките за сигурност при пристигането на Обама. Около хотела, където се състоя церемонията по награждаването, се проведе антивоенна демонстрация. „Ние протестираме срещу него, защото той ще получи тази награда, а ние не го смятаме за миролюбив човек“, заяви участничката в протеста Ана Караро. /БГНЕС

Осло / Норвегия


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,851,205 уникални посещения