Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Повечето суперкомпютри по света използват процесори на Intel

Новини

32-рото издание на класацията Топ 500 показва, че 379 от най-мощните 500 системи на Земята, включително и третата по скорост система в света, са снабдени с процесори от Intel. Първи в списъка Топ 500 е суперкомпютърът RoadRunner - Blade Center QS22/LS21 на IBM, който е снабден с 129 600 ядра и достига производителност 1105 терафлопа. Най-мощната изчислителна машината е базирана на Cell чипове и двуядрени AMD Opteron.

Според класацията, Intel предоставя мощни чипове на 49 от системите в Топ 100. Системите, които използват четириядрени процесори Intel Xeon доминират в класацията - те са 288 на брой. С преоткритите high-k metal gate транзистори, четириядрените процесори Intel Xeon 5400 с едногодишна история, произведени по 45-нанометрова технология са използвани в 222 системи, включително 32 системи са захранвани от нисковолтови варианти.
Според хардуерния гигант платформи, базирани на Intel, играят основна роля в редица сфери на изследвания, от подобряване на безопасността при изследване на космоса, до прогнозиране на състоянието на климата в глобален мащаб.
В допълнение към хардуера, Intel предоставя на суперкомпютърната (HPC - high-performance computing) общност широк набор от софтуерни инструменти, включително компилатори и MPI библиотеки, които помагат на потребителите да оптимизират многоядрената обработка и да подобрят ефективността на клъстърните решения. Близо 75% от системите в класацията Топ 500 използват софтуерни инструменти на Intel.
През последната година, Intel спечели значителен пик във високопроизводителните компютърни технологии чрез важно сътрудничество с Cray Supercomputer и NASA. Междувременно хардуерния гигант си партнира с SGI и NASA за реализацията на суперкомпютърния проект Pleiades, който е поставен в класацията под номер 3 и ще позволи рекордни научни открития. Основната цел на този проект е да се постигне 1 петафлоп през 2009 и 10 петафлопа (или 10,000 трилиона операции в секунда) до 2012 година.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,844,191 уникални посещения