Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Технология за безжичен достъп до Интернет с помощта на светодиоди

Network

Технология за безжичен достъп до Интернет с помощта на светодиоди

Учени от Китайската академия на науките (Chinese Academy of Sciences) са разработили нов начин за безжичен достъп до Интернет. В новата разработка е използвана светлината на LED лампи.


В тази технология, предаването на данни се осъществява чрез модулиране на светодиодите. Страничен ефект при изпращането на информация е, че LED лампите не могат напълно да бъдат изгасени и на тъмно се забелязва слаба светлина от тях. В повечето случаи обаче това не е проблем.
Достъпът до Интернет се осъществява при скорост до 2 Mbit/s. Светодиодите могат да бъдат вградени в стените или тавана на стаята, което осигурява равномерното разпространение на сигнала в пределите на едно помещение или цялата сграда.
За човешкото око премигването на светодиодите в процеса на изпращане на данни е незабележимо. Освен това, при тази система няма и електромагнитно изпъчване (радиовълни), затова тя може да бъде използвана в самолети и медицински учреждения. Според учените, тяхната технология може да осигури и по-високи скорости на предаване на данни, до няколко Gbit/s.

 

източник: PCWorld.bg

Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
2,867,961 уникални посещения