Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Половината планета ще бъде онлайн до 2015 г

Network
Това очакват да стане представителите на Mеждународния телекомуникационен съюз (ITU), а като трамплин за постигането на тази цел според тях могат да служат мобилните комуникации.

Половината от населението на света би трябвало да има широколентов достъп до Интернет до 2015 г., обяви Сами Ал Башир Ал Мошид, директор на Mеждународния телекомуникационен съюз (International Telecommunications Union - ITU) по време на събитието на организацията 2010 World Telecommunication/ICT Development Report.
Според специалистите от ITU, броят на хората, кото имат достъп до световната мрежа, се е удвоил от 2003 г. досега, което значи, че към момента около четвърт от населението на планетата използват Интернет. Това обаче означава също, че все още има и доста възможности за разширяване, особено в развиващите се страни.
Според Ал Мошид, трябват още доста усилия в това направление. По думите на директора на съюза, докато в момента 75% от домакинствата в света имат телевизия, само 25% от тях имат и Интернет достъп, а в развиващите се страни Мрежата покрива едва 12% от домакинствата.


В доклада на организацията се подчертава също, че докато Интернет достъпът си остава проблем, случаят с мобилните технологии е съвсем различен, а продължаващият ръст на разпространението им за в бъдеще може да стане основен инструмент за връзка между различните общества на планетата - към днешна дата почти 90% от световното население е покрито от мобилни клетъчни мрежи и именно чрез тях хората дори от най-отдалечени и трудно достъпни райони могат да получат достъп до глобалното информационно общество.

 

продължава в: PCWorld.bg

Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,851,252 уникални посещения