Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Лаптопите на Lenovo ще могат да се блокират със SMS

Mobile

Компанията Lenovo представи новата технология Constant Secure Remote Disable (CSRD), която ще позволи при кражба на лаптопа данните да станат недостъпни за крадеца. За целта потребителят трябва просто да изпрати SMS съобщение и ноутбукът временно ще излезе от строя.

Ако към момента на изпращане на командата захранването на компютъра е изключено, той ще бъде блокиран при следващото му включване. Притежателят на лаптопа също ще получи SMS с потвърждение за блокирането. Компютърът може отново да стане работоспособен чрез въвеждане на парола.

В разработката на технологията CSRD, която ще стане достъпна в серията ThinkPad в началото на следващата година, е взела участие компанията Phoenix Technologies, един от лидерите в областта на разработката и оптимизацията на BIOS. Според вицепрезидента на Lenovo Боб Галъш, ноутбуците ThinkPad, снабдени с пръстови скенери, системи за криптиране на данните и специални защитни чипове, предлагат най-добра защита на информацията.

Новата услуга на Lenovo ще може да се ползва от всяка точка на земното кълбо, а съответният софтуер ще може да се свали безплатно. Освен това, от следващата година, някои модели ThinkPad ще се предлагат с инсталирана система CSRD.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,843,336 уникални посещения