Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

В Windows Vista и 7 е открита опасна уязвимост

Windows

Британската антивирусна компания Sophos съобщи за откриването на зловреден експлойт за неизвестна досега уязвимост в Windows, с помощта на който хакерите могат да получат контрол над заразената машина. В съобщението на Sophos се казва, че антивирусните анализатори на компанията са установили уязвимостта по време на един от образователните си сайтове, но в момента операторът на сайта е изтрил експлойта.

Новият зловреден код може да позволи на хакерите да получат системни привилегии, като например до User Account Control на Windows Vista и Windows 7. "Експлойтът използва неизвестна досега уязвимост в win32k.sys, който е като част от ядрото на Windows" - казва Chester Visnievski, старши технологичен консултант в Sophos.

"Уязвимостта е свързана с това как системата интерпретира някои от ключовете в регистъра и точно това позволява на хакерите да получат достъп до системния акаунт, който предоставя почти неограничени правомощия по отношение на всички компоненти на Windows" - казва той.

Според Sophos, уязвимостта присъства във всички версии на Windows. "В изследванията направени от нас, системата позволява отдалечено изпълнение на код и дава възможност за по-високи системни привилегии" - добавя още Visnievski


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,857,210 уникални посещения