Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Facebook е оценен на $50 млрд. след капиталова инжекция

Новини

Facebook получи капиталови инжекции, които остойностяват компанията на около $50 млрд. Новата оценка, направена след като Goldman Sachs и руската инвеститорска фирма Digital Sky Technologies инвестираха в социалната мрежа $375 млн. и $125 млн., съответно, прави Facebook по-скъп от Yahoo или Time Warner.

Според близки до сделката източници, цитирани от Financial Times, в Goldman Sachs сега се опитват да съберат допълнително $1,5 млрд. от външни инвеститори.

Настоящата стойност на социалния сайт, който през 2010 г. бе най-посещаваният сайт в света, изпреварвайки дори Google, е двойно по-голяма от стойността, изчислена в края на лятото на 2010 г., когато Facebook пусна част от акциите си на вторични пазари.

Високата оценка на социалната мрежа е факт, но все още предстои да видим каква печалба е генерирала компанията през изминалата година. Facebook разполага с поне 500 млн. потребители, много от които доброволно споделят лична информация в профилите си, което създава златна мина за рекламодателите, съответно и за сайта.

През 2007 г. главният изпълнителен директор на Facebook е отхвърлил оферта за придобиване на стойност $15 млрд., идваща от Стийв Балмър, CEO на Microsoft, по думите на Фриц Ланман, старши директор „Корпоративна стратегия и продобивания” в редмъндската компания. Той разкри тази информация на 10 декември в рамките на техническата конференция LeWeb в Париж. След отхвърлянето на офертата Microsoft е инвестирала $240 млн. в малък дял в социалната мрежа.

Computerworld Велокобритания


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,867,919 уникални посещения