Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Акционери на Apple искат да знаят, кой ще ръководи компанията след Стив Джобс

Новини

Американски пенсионен фонд, който притежава над 11 хил. от акциите на Apple, е уведомил компанията, че на предстоящото събрание на акционерите на 23 февруари ще предложи да се гласува за открита процедура за избор на приемник на Стив Джобс. Фондът иска да бъде дефинирана и детайлно описана стратегията за смяна на ръководителя (в случай, че такава се наложи).  

На свой ред, ръководството на Apple препоръчва на акционерите да гласуват против това предложение, съобщава изданието The Register. Според мениджмънта на компанията, преждевременното разгласяване на имената на потенциалните приемници може да доведе до тов, те да бъдат привлечени от конкурентите. Освен това, да се знае предварително името на “наследника” означава да се знае и посоката, в която Apple планира да се развива.

Цялата дискусия е свързана не с планове да се назначава нов изпълнителен директор, а именно с това да се приеме открита процедура за неговото назначаване. До сега тази процедура е дайна, което фондът иска да промени.
Някои акционери са силно разтревожени от това, какво би станоло с Apple, ако тя не бъде ръководена от Стив Джобс – човекът, който основавайки компанията през 1976 г. заедно със своя приятел Стив Возняк, вече толкова години е централна фигура в нея и с чието име се свързва успехът на Apple.

 

SJ1995

 

SJ2010

 

“Това, което успях да направя бе на стойност $1 млн., когато бях на 23 години, и на стойност $10 млн. когато бях на 24 г., и на стойност $100 млн., когато бях на 25 г., обаче това не е важно, защото никога не съм го правил за пари”, Стив Джобс, в изказване за CNN.com през 2007 г.

 

Според наблюдатели, Джобс притежава уникален талант да привлича на работа най-умните хора на планетата и да ги заразява с ентусиазъм. Президентът на САЩ Барак Обама неотдавна, в едно свое изказване, нарече Джобс “въплъщение на американската мечта”.
Акционерите започнаха да се безпокоят за бъдещето на Apple през 2004 г., след като се разбра, че Стив Джобс има здравословни проблеми (говореше се за рак). През 2008 г., тези които имаха възможност да видят основателя на Apple на различни форуми забелязваха, че той не изглежда така жизнен, както преди. В началото на 2009-а Джобс претърпя операция, а за възстановяването му бе необходима половин година. През юни 2009-а, основателят се върна на работа и се зае с активни действия, както и преди. Но, според някои източници, след операцията, Джобс няма да остане още дълго начело на компанията и процесът на избор на негов заместник вече е започнал.

Според аналитиците, следващ изпълнителен директор на Apple може да стане сегашният главен оперативен директор Тим Кук. Преди в тази връзка често се споменаваше името на Тони Фадел, който е създател на iPod и основоположник на стратегията на Apple в областта на аудиопродуктите, но после Фадел напусна компанията. Като приемник на Джобс се споменават още шефът по международния маркетинг на компанията Фил Шилер, както и вице президентът по софтуерните разработки Скол Форстол – все ярки имена от екипа, създаден от  Стив Джобс.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,843,372 уникални посещения