Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Как производителите се готвят за появата на ARM версия на Windows

Windows

Как производителите се готвят за появата на ARM версия на WindowsПо време на световното изложение за потребителска електроника CES 2011 Microsoft съобщи, че следващата версия на настолната операционна система Windows  ще работи и на устройства с процесори ARM наред с x86 решенията. Някои производители на чипове и продавачи на компютри възнамеряват да използват тази нова OS в мобилните устройства. Има обаче и други компании, такива като NVIDIA, които се надяват, че портването на Windows на платформата ARM, ще им даде възможност да увеличат своето присъствие на PC пазара.

Повечето компютри в света работят на операционната система Windows, която се стартира само на системи с чипове  x86 от Intel, AMD и VIA.  С появата на ARM версии на Windows, потребителите ще получат известна алтернатива.

Джак Голд, главен анализатор в  J. Gold Associates счита, че появата на Windows за ARM ще позволи на платформата да излезе извън пределите на смартофните и таблетите, към пазара на настолните компютри, ноутбуците и сървърите. Впрочем, той предполага, че в скоро време едва ли ще видим ARM-Windows на пазара, тъй като пренаписването на системата изисква значителни усилия. Според него, до появата на пълноценна версия, има вероятност да излязат опростени варианти за ARM, разчетени за таблети и други подобни устройства.

Почти едновременно с анонса на Windows за ARM, NVIDIA съобщи за своите първи процесори, базирани на архитектурата ARM с кодово име Project Denver. Главният технолог на NVIDIA Бил Дали счита, че доминирането на платформата  Wintel (Windows + Intel) не дава на потребителя никакъв избор и анонсът на Microsoft ще помогне да се освободят РС, работните станции и сървърите от „господството и неефективността“ на архитектурата х86. В отговор на тези събития, изпълнителният директор на PC Client Group в Intel Мули Еден заявява, че Intel не се бои от конкуренцията и NVIDIA може да дойде на пазара на РС и да започне да го завоюва със своя процесор Denver.  Той отбелязва, че NVIDIA ще трябва доста да поработи над своя микропроцесор, за да достигне на ARM системите си съпоставима с тази на Intel производителност.

Накрая Мули Еден добавя, че чиповете Intel Sandy Bridge например, са в състояние да изпълняват ефективно задачи, изискващи интензивна работа с данни, докато възможностите на ARM в подобни области все още не са ясни. По неговите думи, Intel ще продължава да сътрудничи с Microsoft за подобряване на х86 версиите на Windows, а така също ще продължи да развива своите енергоефективни процесори Atom, за да противостои на ARM в областта на смартфоните и таблетите.

Texas Instruments и Qualcomm казват, че си сътрудничат с Microsoft в разработката на Windows за ARM, но сега насочват основните си усилия в областта на мобилните решения. Компаниите не казват твърдо дали възнамеряват да излязат на РС пазара, а се ограничават само с общи приказки за това, че ARM-Windows  ще открие за тях нови възможности. Texas Instruments сега предлага чиповете OMAP, в основата на които лежи архитектурата ARM и които се използват преди всичко в смартфоните и таблетите.

Известните РС марки засега стоят настрана от битката, като изчакват и наблюдават накъде ще задуха вятърът. Президентът на компанията Lenovo  Рори Рийд заявява, че появата на ARM версия на Windows е много сериозна стъпка сама по себе си. Той обаче е на мнение, че световете на ARM и x86 започват полека да се сливат и в резултат не е изключено да се създаде единна среда. Рори Рийд отбелязва, че неговата компания предлага широк спектър от продукти и ще реагира на всички нужди на пазара.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
2,843,394 уникални посещения