Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Windows Vista SP2: шест неща, които трябва да знаете преди инсталацията

Windows

От Microsoft пуснаха бета-версията на втория обновителен пакет за Vista, но ако сте нетърпеливи да го пробвате преди официалния анонс, очакван през април 2009, все пак е добре да имате предвид някои основни моменти

От 4 декември, бета-версията на Service Pack 2 за Windows Server 2008 и Vista, е на разположение за сваляне от TechNet мрежата на Microsoft. Както вече ви съобщихме, окончателният вариант на пакета трябва да бъда готов през април догодина, а от октомври насам, първите му версии се тестват вътрешно. Сега бетата вече е на разположение за по-широка публика и ако се чудите дали си заслужава да я тествате, може би ще ви е полезно да се запознаете със следните няколко факта:

- Vista Service Pack 2 не е за всеки
Както показва и името Vista SP2 beta е продукт, който все още е в етап на разработка. Затова от Microsoft го препоръчват само за "технологични ентусиасти, разработчици и ИТ професионалисти", които желаят софтуерните ъпгрейди. Съветът за масовите потребители е да почакат до финалното издание, което, както вече споменахме, трябва да се появи през април 2009.

- Vista SP2 представлява доста значителен ъпгрейд
Според Microsoft, Windows Vista SP2 включва редица промени в операционната система. Подробно за тях можете да прочетете в TechNet анонса на компанията, но все пак ето някои от основните неща, които те ще ви дадат накратко: ще можете да записвате данни на Blu-ray дискове; да добавите в системата си модула Vista Feature Pack For Wireless, който дава поддръжка за последните Bluetooth технологии (v2.1) и за протокола Windows Connect Now (WCN) Wi-Fi; ще имате по-добра Wi-Fi производителност в спящия режим на Vista; сайдбара ви за RSS емисии ще работи по-бързо и по-добре; ще имате най-новата настолна търсеща машина Windows Search 4 и разните сайдбар гаджети ще изискват по-малко системни ресурси.

- SP2 ще дава и по-добра цялостнa "картинка"
За по-пълна представа за подобренията във Vista Service Pack 2 е хубаво да се погледне и "под капака", където ще намерите също: поддръжка за новите 64-битови процесори на VIA Technologies, поддръжка за exFAT формата, който работи по-добре с по-големи файлове и поддържа UTC маркировки за времева синхронизация на файловете в различните часови пояси, 10% по-висока ефективност за управлението на захранването и куп оправени бъгове, като например тези, предизвикващи разни крашове и забавяния при гасенето на системата.

- Преди да инсталирате SP2 ще ви трябва и SP1
Също като повечето сървис-пакове на Microsoft, така и SP2 няма да проработи на системата ви, ако не сте инсталирали предварително предходния обновителен пакет. Т.е. ако планирате ъпгрейд със SP2, уверете се, че имате инсталиран SP1.


- Не всичко може да потръгне гладко отначало

Сигурно ще си спомните, че в миналото на Microsoft и се е случвало да има ядове със Windows Service Pack ъпдейтите, така че едва ли ще е изненадващо, ако и сега се наложи известно бърникане и фиксове, преди всичко да потръгне както трябва. Точно това е и основната причина за препоръката да се поизчака до пускането на финалната версия, преди да се мине към окончателния ъпгрейд на системата.


- Подобренията в сравнение с предишните сървис-пакове

В Microsoft са се потрудили да накарат този Service Pack да функционира малко по-добре, отколкото предишните. Всъщност това е първият обновителен пакет за Windows, който обхваща едновременно както клиентската страна (Vista), така и сървърната (Windows Server 2008). Vista SP2 включва също и един инструмент, който в Microsoft наричат "Service Pack Clean-up Tool". Това нещо постоянно ще трие старите версии на файловете, които SP2 ъпдейтва, и евентуално ще ви помага да намалите бъркотията и да се отървавате от неактуалните системни файлове, които иначе просто заемат място на хард диска.


PC World


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,858,077 уникални посещения