Вход

Потребител

Парола



Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:











Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

4-ядреният мобилен процесор Kal-El ще е в основата на NVIDIA Tegra 3

Hardware

Комбинацията от 4 изчислителни и 12 графични ядра в процесора Kal-El ще позволява на NVIDIA Tegra 3 -базираните устройства плавно да възпроизвеждат видео с резолюция до 2560x1600 пиксела.


По време на изложението Mobile World Congress 2011 компанията NVIDIA за пръв път демонстрира мобилния процесор Kal-El, на който ще бъде базирано новото поколение платформа за портативни устройства Tegra 3.


NVIDIA project Kal-El


Този първи 4-ядрен мобилен чип на компанията всъщност ще е и цялата система в един чип (System on a Chip -SoC), тъй като заедно с четирите изчислителни ядра в него са интегрирани и 12 графични такива. В резултат на това, според NVIDIA, Tegra 3 ще дава възможност за плавно възпроизвеждане на видео с резолюция над 1440p (2560x1440 точки) или по-конкретно - до 2560x1600, т.е. повече отколкото беше заявено в края на януари по отношение на нейните първи версии.


 

Очаква се производителността на процесора Kal-El да бъде приблизително 2 пъти по-висока от тази на Tegra 2 чиповете в общи изчисления и до 3 пъти по-висока при обработка на графика. По време на шоуто в Барселона NVIDIA показа тест на таблет, базиран на Kal-El, с бенчмарк програмата Coremark 1.0, който показа не само двукратен прираст на производителността спрямо Tegra 2, но даже и 10% по-добра производителност в сравнение с ноутбук процесора Core 2 Duo T7200, който е с 2 ядра, работещи на 2 GHz честота.

 

Освен с висока производителност, Kal-El се отличава и с ниско енергопотребление и ще може да осигури до 12 часа плейбек на HD видео на таблет устройства, изтъкват още от NVIDIA (без обаче да споменават с каква точно батерия може да се постигне този резултат).


 

Според наличната информация, масовото производство на процесора NVIDIA Kal-El ще започне през август, но сроковете за пазарната поява на първите базирани на него мобилни устройства засега не се уточняват. През 2012 г. NVIDIA възнамерява да пусне следващото си поколение мобилни процесори, кръстено Wayne, а през 2013-а и 2014 г. трябва да се появят съответно и поредните итерации с кодови имена Logan и Stark. 

NVIDIA Tegra roadmap 2011-2014

NVIDIA Kal-El SoC



Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,843,353 уникални посещения