Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Android за пръв път изпревари iPhone в САЩ

Mobile
Проучване на Nielsen сред 14 000 потребители „дава" на Android 29%

Android смартфоните победиха iPhone и BlackBerry устройствата за пръв път на щатска територия, показва проучване на Nielsen Co., проведено точно преди Verizon Wireless да пусне в продажба iPhone.

Моделите с Android, създадени то няколко различни производителя, се използвани от 29% от потребителите в САЩ за периода ноември до януари. По 27% остават за Apple iPhone и BlackBerry апаратите на Research in Motion, добавят от Nielsen.

В предишния доклад на компанията от декември трите операционни системи са били на едно ниво, в рамките на статистическата грешка, казва говорителят на Nielsen в блога. За пръв път ОС на Google поема водачеството.

 

Дял на ОС за смартфони в САЩ по данни на Nielsen

 

Смартфоните с Windows Mobile и Windows Phone 7 държат 10% от щатския пазар за същия период, WebOS на Hewlett-Packard е успяла да „хване" 4%, а Symbian на Nokia - едва 2%.

Докладът на Nielsen се основава на 14 701 проучвания на мобилни абонати с договори. Този подход доста се различава от данните за продажбите или доставките на смартфони, ползвани от Gartner, IDC и други анализатори.

Блогът на Nielsen ползва „предпазливи" думи, за да опише топ позицията на Android, която бе отбелязана от някои анализатори напоследък. Изглежда Android „дръпва" пред RIM BlackBerry и Apple iOS, пишат от Nielsen.

Все още RIM и Apple са на върха при производителите на умни устройства пред фирми като HTC и Motorola. RIM е единственият производител на BlackBerry апарати, а Apple – на iPhone, докато ОС Android се ползва от редица фирми. При Android смартфоните HTC държи 12%, Motorola - 10%, Samsung – 5%, а останалите - 2%.

Използвайки същия метод, Nielsen отчита, че Android изглежда привлича по-младите потребители. Сред ползващите смартфони на възраст 18 до 34 г., Android е предпочетен от 14%, iPhone – от 12%, а BlackBerry – от 11% от респондентите.

Клиентите на възраст 25 до 34 г. представляват най-голямата група потребители на умни апарати, изпреварвайки с малко групата на 35 до 44-годишните. Третата най-голяма група любители на смартфоните в САЩ е в границите 18 до 24 г., добавят от Nielsen.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,844,101 уникални посещения