Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Технологията GSM стана на 20 години

Mobile

На 1 юли 1991 година е проведен първия GSM разговор в света. Това се е случило във Финландия, като от двете страни на линията са били финландския премиер Хари Холкери и кмета на финландския град Тампере, Карина Суонио. Разговорът е проведен като е използвано оборудване на Nokia, работещо на честотна лента 900MHz.

Технологията Global System for Mobile communications (GSM) е приета за европейски стандарт от 1987 година и е второ поколение мрежа за мобилни комуникации. GSM мрежата е клетъчна, което означава, че мобилните телефони се свързват към мрежата посредством наличните клетки в района, а покритието на мобилна клетка стига до 35 км.

През 2000 г. се появява GPRS услугата, а година след това вече са налични и първите UMTS (W-CDMA) мрежи от трето поколение. В момента 80% от мобилния пазар е завзет от GSM стандарта и над 1.5 млрд. души използват GSM мрежите в над 212 страни.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.03 секунди
2,867,998 уникални посещения