Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Скъсан подводен кабел провали интернет достъпа в Европа

Network

Интернет и телефонният трафик между Европа и Близкия изток бе силно засегнат на 19 декември, петък, след като са били прекъснати 3 големи подводни линии, заявяват от France Telecom. Скъсването се е случило между 07:28 и 08:06 по Гринуич (9:28 до 10:06 българско време), като са били засегнати линии на дъното на Средиземно море, които са свързвали Сицилия с Тунис и Египет, допълват от телекомуникационния оператор.
От France Telecom не са сигурни какво точно е причинило прекъсването, като предположенията варират от подводно земетресение до преминаващ в района кораб.
Корабът за поддръжка е на път към мястото на инцидента, но няма да пристигне там преди понеделник, като ремонтните работи ще продължат поне 2 седмици.
Много страни са били засегнати от повредата, включително Индия, Саудитска Арабия, Египет и Малайзия, които са изгубили значителен процент от своя гласов трафик до Европа. Например 82 на сто от капацитета за гласов трафик на Индия до Европа е бил неизползваем, макар че ситуацията вече е подобрена, допълва говорителката на France Telecom.
Интернет трафикът също е бил „ударен" от инцидента, твърди Дани МакФерсън, главен директор по сигурността в Arbor Networks. Сензорите на неговата компания са отчели спиране на 3000 до 5000 интернет маршрута в петък. Тези маршрути са жизнено важни за компютрите, които са ги използвали, тъй като всички машини са били откъснати от света до възстановяване на интернет услугата, а за повечето клиенти това се случило в средата на работния ден. Голям брой от тези клиенти са били свързани онлайн чак към 17:00 ч. (GMT, или 19 ч. българско време), и то в резултат на усилията на ISP компаниите да намерят алтернативни пътища за своя трафик, допълва МакФерсън.
Трудно е да се оцени точно колко интернет потребители са били засегнати от прекъсването, но интернет разполага общо с около 300 хиляди такива маршрута, казва още МакФерсън.
Това не е първият случай на прекъсване на същите кабели тази година. В началото на 2008 г. кабелите „Sea Me We 4" и „Flag" бяха прекъснати, като вторият е бил скъсан от кораб, хвърлил котва в Александрия, Египет.
IDG News Service


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
2,851,255 уникални посещения