Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

LG представи първото в света NAS устройство с Blu-ray записвачка

Новини

То е само част от обновената линия storage продукти, които компанията показа на CES 2009 и ще пусне на пазара през следващите месеци


На тазгодишното международно технологично изложение CES 2009 LG Electronics показа доста обширна и разнообразна гама от продукти. За част от тях вече ви информирахме, но се оказа че компанията има какво да добави и в сферата на съхранението на данни.


Сред най-интересните (според нас) попълнения в storage продуктовата линия на фирмата е новото Network Attached Storage (NAS) устройство, обозначено като LG N4B1. Името на модела едва ли ще привлече особено внимание, но това със сигурност се компенсира от факта, че това всъщност е първият NAS продукт, който е оборудван и с вградена Blu-ray записвачка, а тя може да се окаже много полезна при мащабни бекъпи на данни върху оптични носители.


Иначе NAS устройството на LG поддържа до четири хард диска, които могат да се заменят лесно без изключване на системата (hot-swap), и съответно капацитети 4 или 6 TB (ако вместо дискове с вместимост 1 ТВ се използват такива от по 1,5 ТВ). Системата LG N4B1 е обзаведена също и със слот за карти памет (поддържат се Memory Stick, Secure Digital и xD Picture Card), както и с е-SATA и USB портове, осигуряващи допълнителни опции за бекъп. Разбира се, NAS устройството е екипирано и с подходящ софтуер, който улеснява резервното копиране и управлението на файловете. N4B1 се свързва в локалната мрежа посредством Gigabit Ethernet, а не директно в компютър, така че има и възможности за отдалечен достъп по всяко време. То е конфигурирано в RAID 5 по подразбиране, но се поддържат също RAID 0, 1, 1+0 и JBOD организации на дисковете. NAS устройството работи спокойно с Windows, Mac и Linux платформи, допълват още от компанията.

Естествено, LG има какво да покаже и в традиционни силния за компанията сегмент на оптичните устройства.


Сред новостите фигурира например компактната Blu-ray записвачка LG BE08, която има добавен HD компонент, ""за да може домашният офис да се превърне в мини домашно кино". Подобреното Blu-ray устройство възпроизвежда и записва със скорост 8Х, т.е. може да запише цял еднопластов BD диск (25GB) за 13 минути или двойно по-бързо за разлика от 23-те минути, които отнема на устройствата, които записват със скорост 4Х. Blu-ray записвачката също така конвертира стандартните DVD-та до близко до HD качество. Софтуерът на устройството пък е снабден с нова функция, която позволява на потребителя да записва HD съдържание на Blu-ray диск. Интерфейсът е SATA.

Външният модел LG GP08 Slim Drive според компанията има за цел да "увеличава мобилността на потребителя, търсещ елегантен, тънък и преносим диск". Ето накратко основните му характеристики и функции:
· 20xDVD скорост на запис.
· SecurDisc поддръжка за защита на данните и контрол върху достъпа до съдържанието за всички оптични формати.
· Технология LightScribe за надписване на диска.
· Захранване през USB, позволяващо универсална връзка.
· Възпроизвежда стандартно DVD, както и CD и CD-R.
· Съвместимост с PC и Macintosh платформи

От LG Electronics засега не съобщават подробности за цените и евентуалната пазарна поява на новите storage продукти, но повече информация за тях може да се търси и при дистрибуторите на компанията у нас - Мост Компютърс и Поликомп.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.06 секунди
2,867,959 уникални посещения