Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

NASA: Метан може да е ново доказателство за живот на Марс

Новини

Учени от NASA са открили, че Марс отделя газ метан, което е още един признак, че на планетата може да има живот.


Космическата агенция обяви на 15 януари, че изследователите й са открили безспорно доказателство за метанови емисии в атмосферата на Марс, което е индикация, че е възможно планетата да е все още жива - биологично или геологично. NASA обаче не е установила дали метанът е резултат от биологична или геологична дейност.

Миналото лято NASA съобщи, че в продължение на милиони години по цялата планета е имало реки, езера и делти. Агенцията търси не само елементи, които биха могли да поддържат живот, а и доказателства за живот в миналото.

През юни роботизираната ръка на сондата, която NASA изпрати на Марс откри лед - ключов елемент за поддържането на живот. По-късно агенцията обяви, че е открила в почвата на планетата минерали, ключови за поддържането на живот. Също така пробата е била твърде алкална.

Според NASA метанът е основният компонент в природния газ на Земята. Организмите на Земята отделят голяма част от метанът на планетата, усвоявайки хранителни вещества. При геологични процеси, като напр. оксидацията на желязото, също се отделя метан.

Учените отбелязват, че ако метанът в атмосферата на Марс е произвеждан от микроорганизми, то те най-вероятно се намират дълбоко под повърхността на планетата, където е достатъчно топло за съществуването на вода в течно състояние. Вода в течно състояние, енергийни източници и въглерод са необходими за всички известни форми на живот, според NASA.


Notice: Undefined index: comments_enabled in /home/artmedia/public_html/amgcomputers.com/includes/comments_include.php on line 36

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.00 секунди
2,843,334 уникални посещения