Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

HP Envy 14 Spectre

Hardware

Hp представи тяхното предложение от класа на ултрабук, носещо името Envy 14 Spectre.

Acer представи най-тънкият лаптоп в света

ACER представи устройството на откриването на тазгодишното събитие CES в Лас Вегас.

Sony започва продажба на флаш карти със скорост на писане 125Mbps

Hardware

Sony съобщи в петък, че от февруари ще започне да продава флаш карти със скорост от 125 Mbps, най-бързите за момента в индустрията.

Нов изпълнителен директор на Yahoo

Network

Скот Томпсън главен изпълнителен директор на интернет гиганта Yahoo.

Intel представи два нови процесора

Hardware

 

За навършването на 40-години от създаването на процесор Intel 4004, Intel Corporation увеличи семейството с два шест ядрени процесора от серията I7

 

LG ъпдейтва Optimus 3D с Android 2.3 Gingerbread

Mobile

Ъпдейтът дава възможност на потребителите да изполлзват усъвършенствани 3D и мултимедийни приложения.

 

OmniTouch превръща всяка повърхност в сензорен екран

Новини

Разработената от Microsoft технология OmniTouch се реализира от пико-проектор Microvision ShowWX+, видеокамера PrimeSense, която може да измерва разстояние до различни точки от обект и специализиран софтуер.

Лазерният пико-проектор Microvision ShowWX+ винаги формира изображение във фокус, независимо от разстоянието до обекта. Камерата е способна да сканира карта от 320 x 240 елементарни участъка със скорост 30 кадъра в секунда и да разпознава обекти на разстояние до 20 см от обектива. Грешката в определянето на разстоянието е 5 мм и нараства с увеличаване на дистанцията.


flowplayer("newsplayer", "/player/flowplayer-3.1.5.swf", {clip: {autoPlay: false, autoBuffering: true}}); flowplayer("newsplayer", "/player/flowplayer-3.1.5.swf", {clip: {autoPlay: false, autoBuffering: true}});Видео филма показва прототип на системата, закрепен на рамото на потребителя. Проекторът и камерата се насочват под ъгъл, при което интерфейсът се проектира на дланта, върху лист хартия, на стената и т.н. Камерата разпознава, когато потребителят докосва един или друг елемент от интерфейса. Софтуерът работи на персонален компютър, включен към системата с помощта на кабел.


С помощта на OmniTouch можете не само да натискате виртуални бутони.

 

продължава в: CIO.bg

Гейминг секция на новата социална мрежа на Google

Network

Google направиха това, за което знаехме и чакахме от поне няколко седмици - гейминг секция на новата си социална мрежа Google+. Games категорията ще бъде представяна поетапно на избрани потребители, а до броени дни ще намери мястото си до секцията Circles, когато услугата ще е достъпна за всички.

Google+ Games

С представянето на Google+ Games, достъпните игри ще са добри познайници, като Angry Birds, Zynga Poker, Bejeweled, Dragon Age Legends и Sudoku. В следващите месеци ще бъдат добавени нови игри, а разработчиците ще могат свободно да публикуват продуктите си.

 

Google+ Games

С Google+ Games, от Google показват, че следят от много близо конкурентите Facebook и затова всички известия, постижения, данни за споделяне и прочее неща свързани с игрите, ще бъде видимо и достъпно единствено в Games таба. Това е отлична новина, тъй като основният стрийм на потребителите няма непрекъснато да се спамва с данни от игри.

Източник: http://news.softpedia.

Високоскоростен интернет достъп пуска БДЖ във влака София - Бургас

Mobile

Пилотен проект за широколентов безжичен достъп до Интернет обявиха БДЖ и Nokia Siemens Networks. Пилотното внедряване ще осигури безплатен интернет достъп във влаковете по маршрута София Бургас за период от 6 месеца, който ще може да се ползва през безжична WiFi мрежа, покриваща вагона "бистро" в композицията.

Камен Кичев, зам.-министър на транспорта, ИТ и съобщенията, и Пенчо Попов, изпълнителен директор на БДЖ.

За тези 6 месеца ще проверим доколко се използва услугата, какво е покритието на мобилните оператори по маршрута на влака София - Бургас, какво още биха желали клиентите, обясни Камен Кичев, зам.-министър на транспорта, ИТ и съобщенията. - След това ще започнем поетапно въвеждане на услугата в целия състав, където това е възможно."

Плановете са да се осигури WiFi покритие за пътуващите в бизнес класа и във вагона "бистро". „Неотдавнашен експеримент показа, че пътуването с влак до морето е най-бързият начин за придвижване в сравнение с кола или автобус, когато става дума за огромното натоварване на пътищата в съботно-неделния период, каза още Кичев. - Сега се опитваме да пуснем една нова услуга, която да е удобна най-вече за младите хора, които искат да свързани с Интернет докато пътуват."

„В тестовия период безплатният интернет ще е достъпен в бистрото на влаковата композиция, като предполагаме, че достъп ще имат и пътуващите в съседните вагони, но това тепърва ще бъде тествано", допълни Пенчо Попов, изпълнителен директор на Холдинг БДЖ. - Възможно е в началото да има сериозен проблем с обхвата, тъй като връзката с Интернет се предоставя през базовите станции на мобилните оператори. Предварителните замервания показват, че достъп има навсякъде по линията до Бургас, като се ползват мрежите и на трите мобилни оператора. Все пак в 6-месечния период ще натрупаме повече данни за скоростите и обхвата." Според Попов, услугата ще бъде безплатна за пътниците и след тези шест месеца.

„Радостни сме да участваме в този проект, това е важна стъпка на БДЖ за модернизиране на пътуването с влак, заяви, от своя страна, Мартин Богоев, изпълнителен директор на Nokia Siemens Networks в България. - Това решение цялостно ще промени изживяването на пътниците от пътешествието с влак", добави той.

Михаел Тремел, ръководител на отдела „Широколентов достъп във влаковете“ в Nokia Siemens Netwoks Германия, и Камен Кичев, зам.-министър на транспорта, ИТ и съобщенията.

Решението има две части - хардуер, т.е. физическото осигуряване на безжичната интернет свързаност във влака, и приложенията, коментира Михаел Тремел, ръководител на отдела „Широколентов достъп във влаковете" в Nokia Siemens Netwoks Германия. Решението е проектирано да използва всички налични мрежи около влака – Wimax, 2G, 3G, WLAN, в бъдеще и с LTE, има дори връзка със сателит. Във влака е монтирана т.нар. точка за взаимно свързване, чрез която се избира свързването на влака с най-добрата от наличните мрежи. Този процес се следи и управлява от център за администриране на мрежата (NOC), като за този пилотен проект NOC центърът е в Белгия, каза Тремел. Хардуерната част включва още външна антена, монтирана на покрива на вагона, за връзка с клетъчните базови станции, и вътрешен маршрутизатор, захранващ няколко WiFi антени за осигуряване на безжично WiFi покритие във вагона.

По интересната част са приложенията,

добави Тремел. „Сърцевината на решението е NOC центърът, от него се вижда къде се намира влакът, какво е текущото му състояние, ако са монтирани локални камери за видеонаблюдение, те могат да предават изображения на живо от влака."

Допълнителните приложения са разделени на няколко категории – приложения за увеличаване на приходите на жп компанията, програми за подобряване на ефективността от работата й, както и системи за гарантиране на сигурността.

„Има и приложения за развлечения, които да се предлагат на пътуващите до Черноморието, като жп операторът (в случая БДЖ) може да пуска реклами или да продавате билети във влака. Възможно е да бъдат пуснати услуги за пътниците, например информация в реално време къде се намира влакът в момента (подобни данни предлагат авиокомпаниите при презокеански полети), какво е закъснението, могат да виждат реклами за хотели и т.н.", добави мениджърът

За операторите на влаковете интерес представлява преброяването на пътниците, така че да вземат навременни решения за добавяне или изваждане на вагони от композицията. Друго приложение е измерване на енергийното потребление на влаковата композиция, отдалечена диагностика на различните съоръжения във влака. В зависимост от връзката с наземните станции можете да добавите и услуга за видеонаблюдение за целите на сигурността, каза още Тремел.

Монтираната в купето бизнес класа WiFi антена осиггурява безжично покритие на целия вагон.

Ако услугата стане платена, жп операторът може да поръча от всеки мобилен оператор определено количество трафик месечно, което да се използва от пътниците. NOC центърът отчита всеки пренесен към и от мобилните мрежи KB, така че има точна статистика за потреблението. Възможно е обаче и намаляване на таксите за мобилен интернет, ако мобилният оператор пуска реклами във влака на пасажерите, ползващи услугата. „Във всеки случай мобилният трафик данни от пътниците във влака не натоварва базовите станции и клетъчните мрежи на телекомите, или поне в много по-малка степен от употребата на мобилен интернет в големите градове", обяснява Тремел.

Другата възможност за връзка с Интернет е използване на WiFi зони на гарите, където такава мрежа е изградена. Тези обекти се обслужват от НК Железопътна инфраструктура, като WiFi зони са създадени на няколко обекта, включително на Централна гара София.

Технологията GSM стана на 20 години

Mobile

На 1 юли 1991 година е проведен първия GSM разговор в света. Това се е случило във Финландия, като от двете страни на линията са били финландския премиер Хари Холкери и кмета на финландския град Тампере, Карина Суонио. Разговорът е проведен като е използвано оборудване на Nokia, работещо на честотна лента 900MHz.

Технологията Global System for Mobile communications (GSM) е приета за европейски стандарт от 1987 година и е второ поколение мрежа за мобилни комуникации. GSM мрежата е клетъчна, което означава, че мобилните телефони се свързват към мрежата посредством наличните клетки в района, а покритието на мобилна клетка стига до 35 км.

През 2000 г. се появява GPRS услугата, а година след това вече са налични и първите UMTS (W-CDMA) мрежи от трето поколение. В момента 80% от мобилния пазар е завзет от GSM стандарта и над 1.5 млрд. души използват GSM мрежите в над 212 страни.

Windows 8 M2

Windows

Точно както беше случаят с Windows 8 M1 Build 7850, всеки потребител с BitTorrent клиент, който е готов да пренебрегне специфичните рискове, свързани с пропускам копия на предстоящата платформа може да вземете Windows 8 M2 Build 6.2.7955.0 и да започне тестване.

Данните сочат, че този конкретен Build на Windows 8 е бил съставен на 28 февруари, 2011, една дата, на която неофициални доклади показват, че Microsoft е започнал работа по кодиране на Milestone 3 освобождаването на vNext Windows.

Има известно объркване относно кой етап от процеса на развитие Windows 8 Build 6.2.7955.0 принадлежи.

Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,867,903 уникални посещения