Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

20% от населението се е преброило онлайн

Новини
В 13.00 ч. на 6 февруари броячът на Информационна система "Преброяване" показва 1 546 000 души.

Интересът към електронното преброяване в България продължава и през почивните дни. За 5 дни от началото на кампанията “Преброяване 2011” са преброени 1 502 650 души, или 20%, съобщават от Националния статистически институт.

В 13.00 ч. на 6 февруари броячът на Информационна система "Преброяване" показва 1 546 000 души.

Запазва се тенденцията по-голямата част от регистрираните да са на възраст между 20 и 39 години. Преброените жени са 727 623, а мъжете – 662 904. От общо регистрираните 679 856 души успешно попълнилите картата са 544 034 души. Те са преброили средно по 2,8 лица от техните домакинства. В почивните дни най-голяма е активността между 18 и 21 ч.
и между 10 и 13 ч. Очакванията са в неделната вечер интересът към онлайн преброяването отново да се засили.

Най-много хора са преброени в София град – 427 617 души.

 

Sony Ericsson официално обяви геймърския си телефон Xperia Play

Mobile

Sony Ericsson официално представи своя Android базиран PlayStation телефон - Xperia Play, показвайки го в телевизионна реклама по време на финала по американски футбол Super Bowl в неделя, най-голямото спортно събитие в САЩ.
 

 

Рекламните слотове по време на играта се продават много скъпо и се ползват от технологичните компании за големи новини от 1984 г., когато Apple показа на екраните своята реклама за Mac - „Big Brother".

Рекламата на Sony Ericsson показва съмнителен хирург, който "пришива" палци на Android робот, като надписът гласи „Android is ready to play" (Android е готов за игра), последван от снимки на телефона.

 

Xperia Play има сензорен екран и прибиращи се контролни бутони за PlayStation, включително 4 навигационни бутона вляво и бутони x, квадрат, кръг и триъгълник вдясно. Смартфонът е сертифициран за PlayStation, което означава, че ще ползва Android 2.3 и ще може да работи с някои игри PlayStation 1.

 

Toshiba изтегля над 30 ноутбук модификации с Intel Sandy Bridge

Hardware

Производителите на компютри се принудиха да вземат мерки, за да решат проблема, свързан с бъга в Intel 6 Series чипсетите (Cougar Point) за процесори Intel Core от второ поколение (Sandy Bridge).

Във връзка с това, компанията Toshiba обяви, че изтегля над 30 модификации на ноутбуци от сериите Satellite, Portege и Qosmio. Корпорацията предлага на потребителите да върнат дефектните компютри в магазините, като обещават да компенсират цялата стойност на покупката. От Toshiba силно препоръчват да се премахне всичката конфиденциална информация от PC-тата.

Освен Toshiba, производители като Hewlett-Packard и NEC предупредиха за закъснение в доставките на компютри на основата на Sandy Bridge.

Припомняме, че в чипсета Intel Cougar Point бе открита грешка, водеща до нарушаване работата на Serial ATA (SATA) порта в дънните платки.

 

Излезе финална версия на Skype за Mac

Network

Skype пусна финална версия на програмата си за Mac платформа. Вече е премахнат beta етикета и има възможност за провеждане на групов видеоразговор, като част от Premium пакета. Груповият видеоразговор може да се използва безплатно за 7 дни, след което дневният достъп е платен и е на цена от $4.99 (€3.49/£2.99) без ДДС или месечен абонамент за $8.99 (€5.99/£4.99) без ДДС.

Като резултат от обратната връзка на потребителите, от Skype са направили подобрения в приложението. Skype за Mac е направен да изглежда компактно – орязани са пиксели и са преподредени елементите на програмата. Намалено е бялото поле и всичко това води до 30% повече видими контакти. При изобразяването на съобщенията също е обърнато внимание, като сега може да се вижда по-голяма част от разговора без да е необходима да се скрулира. Достъпен е вече и режим пълен екран по време на видеоразговори.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=atvAdN9bENc

Руски вестник свърза бомбата на московското летище с Modern Warfare 2

Новини

 


Руският вестник RT, излизащ на английски език, е публикувал статия, която свързва терористичния бомбен атентат на московското летище Домодедово с нивото „No Russian" в играта Call of Duty: Modern Warfare 2. Блогърът в New York Times Робърт Макей също обърна внимание на статията.

 

Три неща правят от тази статия новина. На първо място, тя е свързана с трагично събитие, случило се съвсем скоро, като по различни оценки в атентата са загинали 35 човека, а още 110 са ранените. След 11 септември американците са доста чувствителни на тема статии за тероризъм. Второ, една от най-продаваните видеоигри за всички времена се превърна от нов продукт в гореща тема заради масовите си продажби преди 3 месеца. И не на последно място, и точно затова коментират геймърите, това е идеален пример как видеоигрите стават „изкупителна жертва" за медиите.

Още преди статията в RT да се разпространи в уеб пространството, потребителският форум на GamePro вече бе залят от потребители, които свързваха Modern Warfare 2 с атентата на Домодедово.

 

Майкрософт пусна пробна версия на Mac Office

Windows
30-дневният срок включва нов и-мейл клиент и не осигурява достъп до приложението OneNote

Четири месеца след дебюта на Microsoft Office за Mac компанията пусна първата безплатна пробна версия на пакета.

 

Пробната версия на Office for Mac Home and Business 2011 включва напълно функциониращите приложения Word, Excel, PowerPoint and Outlook, както и текствори редактор, електронни таблици, инструменти за презентации и е-мейл клиент. Потребителите могат да използват приложенията безплатно 30 дни. За сравнение, работещите с пробната версия на Microsoft Office 2010, който изисква Windows XP, Vista or Windows 7, разполагат с 60 дни да тестват пакета.

Цената на един лиценз на Office for Mac Home and Students 2011 в Amazon.com е 99,99 долара, което е с 20 долара по-малко от цената на Майкрософт. Комплект от три лиценза се продава за 124,25 долара. По-скъпият Home and Business 2011 и единствената версия, която включва Outlook, струва 174,99 долара за един и 228,43 за два лиценза в онлайн магазина на Amazon.

Алтернативни офисни пакети на Microsoft Office за Mac са безплатният OpenOffice.org и току-що анонсирания LibreOffice, както и iWork на Apple. iWork, който струва 79 долара, единствен от четирите пакета може да се закупи от Mac App Store на Apple.

 

 

Как производителите се готвят за появата на ARM версия на Windows

Windows

Как производителите се готвят за появата на ARM версия на WindowsПо време на световното изложение за потребителска електроника CES 2011 Microsoft съобщи, че следващата версия на настолната операционна система Windows  ще работи и на устройства с процесори ARM наред с x86 решенията. Някои производители на чипове и продавачи на компютри възнамеряват да използват тази нова OS в мобилните устройства. Има обаче и други компании, такива като NVIDIA, които се надяват, че портването на Windows на платформата ARM, ще им даде възможност да увеличат своето присъствие на PC пазара.

Повечето компютри в света работят на операционната система Windows, която се стартира само на системи с чипове  x86 от Intel, AMD и VIA.  С появата на ARM версии на Windows, потребителите ще получат известна алтернатива.

Джак Голд, главен анализатор в  J. Gold Associates счита, че появата на Windows за ARM ще позволи на платформата да излезе извън пределите на смартофните и таблетите, към пазара на настолните компютри, ноутбуците и сървърите. Впрочем, той предполага, че в скоро време едва ли ще видим ARM-Windows на пазара, тъй като пренаписването на системата изисква значителни усилия. Според него, до появата на пълноценна версия, има вероятност да излязат опростени варианти за ARM, разчетени за таблети и други подобни устройства.

Почти едновременно с анонса на Windows за ARM, NVIDIA съобщи за своите първи процесори, базирани на архитектурата ARM с кодово име Project Denver. Главният технолог на NVIDIA Бил Дали счита, че доминирането на платформата  Wintel (Windows + Intel) не дава на потребителя никакъв избор и анонсът на Microsoft ще помогне да се освободят РС, работните станции и сървърите от „господството и неефективността“ на архитектурата х86. В отговор на тези събития, изпълнителният директор на PC Client Group в Intel Мули Еден заявява, че Intel не се бои от конкуренцията и NVIDIA може да дойде на пазара на РС и да започне да го завоюва със своя процесор Denver.  Той отбелязва, че NVIDIA ще трябва доста да поработи над своя микропроцесор, за да достигне на ARM системите си съпоставима с тази на Intel производителност.

Накрая Мули Еден добавя, че чиповете Intel Sandy Bridge например, са в състояние да изпълняват ефективно задачи, изискващи интензивна работа с данни, докато възможностите на ARM в подобни области все още не са ясни. По неговите думи, Intel ще продължава да сътрудничи с Microsoft за подобряване на х86 версиите на Windows, а така също ще продължи да развива своите енергоефективни процесори Atom, за да противостои на ARM в областта на смартфоните и таблетите.

Texas Instruments и Qualcomm казват, че си сътрудничат с Microsoft в разработката на Windows за ARM, но сега насочват основните си усилия в областта на мобилните решения. Компаниите не казват твърдо дали възнамеряват да излязат на РС пазара, а се ограничават само с общи приказки за това, че ARM-Windows  ще открие за тях нови възможности. Texas Instruments сега предлага чиповете OMAP, в основата на които лежи архитектурата ARM и които се използват преди всичко в смартфоните и таблетите.

Известните РС марки засега стоят настрана от битката, като изчакват и наблюдават накъде ще задуха вятърът. Президентът на компанията Lenovo  Рори Рийд заявява, че появата на ARM версия на Windows е много сериозна стъпка сама по себе си. Той обаче е на мнение, че световете на ARM и x86 започват полека да се сливат и в резултат не е изключено да се създаде единна среда. Рори Рийд отбелязва, че неговата компания предлага широк спектър от продукти и ще реагира на всички нужди на пазара.

Facebook разреши на разработчици да събират адреси и телефони на потребителите

Новини

Facebook разреши на разработчици да събират адреси и телефони на потребителите


Социалната мрежа Facebook разреши на странични разработчици да получават всякакви, даже конфиденциални данни на потребителите на мрежата, дори техните адреси и телефони. Това се съобщава в блога на разработчиците на Facebook.

Разбира се, Facebook няма да се превърне в съвсем разграден двор. Преди всичко, потребителят сам трябва да разреши достъпа до своята лична информация. Освен това, правилата на мрежата директно забраняват на разработчиците да предават тези данни понататък, а още по-малко да ги продават.

 

Facebook

 

 

Тези мерки обаче едва ли са достатъчни, за да успокоят правозащитниците и радетелите за правото на личен живот, които веднага изказаха своите опасения по повод новата стъпка на социалната мрежа. Facebook често бива критикувана за нарушаване на конфиденциалността на своите потребители в полза на странични фирми и последното решение само налива масло в огъня.

 

Акционери на Apple искат да знаят, кой ще ръководи компанията след Стив Джобс

Новини

Американски пенсионен фонд, който притежава над 11 хил. от акциите на Apple, е уведомил компанията, че на предстоящото събрание на акционерите на 23 февруари ще предложи да се гласува за открита процедура за избор на приемник на Стив Джобс. Фондът иска да бъде дефинирана и детайлно описана стратегията за смяна на ръководителя (в случай, че такава се наложи).  

На свой ред, ръководството на Apple препоръчва на акционерите да гласуват против това предложение, съобщава изданието The Register. Според мениджмънта на компанията, преждевременното разгласяване на имената на потенциалните приемници може да доведе до тов, те да бъдат привлечени от конкурентите. Освен това, да се знае предварително името на “наследника” означава да се знае и посоката, в която Apple планира да се развива.

Цялата дискусия е свързана не с планове да се назначава нов изпълнителен директор, а именно с това да се приеме открита процедура за неговото назначаване. До сега тази процедура е дайна, което фондът иска да промени.
Някои акционери са силно разтревожени от това, какво би станоло с Apple, ако тя не бъде ръководена от Стив Джобс – човекът, който основавайки компанията през 1976 г. заедно със своя приятел Стив Возняк, вече толкова години е централна фигура в нея и с чието име се свързва успехът на Apple.

 

SJ1995

 

SJ2010

 

“Това, което успях да направя бе на стойност $1 млн., когато бях на 23 години, и на стойност $10 млн. когато бях на 24 г., и на стойност $100 млн., когато бях на 25 г., обаче това не е важно, защото никога не съм го правил за пари”, Стив Джобс, в изказване за CNN.com през 2007 г.

 

Според наблюдатели, Джобс притежава уникален талант да привлича на работа най-умните хора на планетата и да ги заразява с ентусиазъм. Президентът на САЩ Барак Обама неотдавна, в едно свое изказване, нарече Джобс “въплъщение на американската мечта”.
Акционерите започнаха да се безпокоят за бъдещето на Apple през 2004 г., след като се разбра, че Стив Джобс има здравословни проблеми (говореше се за рак). През 2008 г., тези които имаха възможност да видят основателя на Apple на различни форуми забелязваха, че той не изглежда така жизнен, както преди. В началото на 2009-а Джобс претърпя операция, а за възстановяването му бе необходима половин година. През юни 2009-а, основателят се върна на работа и се зае с активни действия, както и преди. Но, според някои източници, след операцията, Джобс няма да остане още дълго начело на компанията и процесът на избор на негов заместник вече е започнал.

Според аналитиците, следващ изпълнителен директор на Apple може да стане сегашният главен оперативен директор Тим Кук. Преди в тази връзка често се споменаваше името на Тони Фадел, който е създател на iPod и основоположник на стратегията на Apple в областта на аудиопродуктите, но после Фадел напусна компанията. Като приемник на Джобс се споменават още шефът по международния маркетинг на компанията Фил Шилер, както и вице президентът по софтуерните разработки Скол Форстол – все ярки имена от екипа, създаден от  Стив Джобс.

Facebook, Google и Yahoo се включват в световния ден на IPv6

Network

Няколко от най-популярните сайтове в Интернет, включително Facebook, Google и Yahoo, се съгласиха да участват в първото глобалното тестване на IPv6, дългоочакваният ъпгрейд на основния комуникационен протокол на Интернет - IPv4.

Тестването, наречено "Световен ден на IPv6", изисква от участниците да поддържат IPv6 трафик на главните си уебсайтове на 8 юни 2011г. Спонсор на събитието е организацията The Internet Society.

Ъпгрейдът към IPv6 е наложителен заради изчерващия се брой IP адреси, използващи 30-годишния стандарт IPv4. По-малко от 5% от IPv4 адреси са неразпределени в регионалните Интернет регистри. Експертите предупреждават, че свободните адреси ще свършат до няколко седмици.

IPv4 използва 32-битови адреси и може да поддържа 4,3 милиарда устройства, директно свързани с Интернет. За разлика от него, IPv6 работи с 128-битови адреси и поддържа виртуално неограничен брой устройства. По време на еднодневния тестови период трафикът чрез IPv6 ще се увеличи. Според Arbor Networks в момента новият стандарт представлява по-малко от една-двайста от 1% от всичкия Интернет трафик.

Според изчисленията на The Internet Society малка част от потребителите, 0.05%, ще имат забавен достъп или проблеми при свързването със сайтове по време на световния ден на IPv6. Причината най-вероятно ще е в конфигурацията на мрежовото им оборудване вкъщи, обясняват от организацията.

Тестването на новия стандарт е изключително важно събитие за доставчици на съдържание като Google и Facebook, които досега поддържаха IPv6 на отделни уеб адреси. Мероприятието е от значение и за Yahoo.

Източник: PC World САЩ

Light Peak интерфейсът е готов за внедряване според Intel

Hardware

От Intel съобщиха, че високоскоростният интерфейс на компанията, наречен Light Peak и предназначен за бърза връзка с периферна техника, е готов за внедряване.

Припомняме, че интерфейсът Light Peak беше обявен официално още в края на 2009 г. Главна негова особеност по това време беше използваната технология за пренос на данни, базирана на оптични влакна, които осигуряват значително по-висока пропускателна способност в сравнение с обичайните съединения. Първото поколение на интерфейса предполага пренос на данни със скорост от около 10 Gb/s (на разстояния до 100 м) с идеята тази стойност да бъде увеличена в бъдеще.

По-късно обаче беше взето решение оптичните влакна в интерфейса да бъдат заменени с медни проводници, които са и в основата на сегашния му вариант, както става ясно от изявленията на шефа на подразделението Intel Architecture Group Дейвид Пърлмутър по време на изложението CES 2011.


 

Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,858,074 уникални посещения