Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Бамбуковият лаптоп на ASUS вече е у нас

Hardware

Компанията ASUSTeK Computer вече предлага портативния компютър ASUS Bamboo Series и у нас. Машината идва в кутия, която е изработена от материали, които се рециклират, а корпуса е направен от бамбук. Горната част на мишката също е изработена от бамбук.

Процесорът е Intel Core 2 Duo P8600 2.4 GHz, дисплеят е 12.1" WXGA с LED подсветка, паметта е 4GB DDR2 800. Видеокартата е NVIDIA GeForce with CUDA 9300M GS с 256MB памет, включен е HDMI изход, твърдият диск е 250 GB. Компютърът притежава Wi-Fi 802.11n, Bluetooth, FingerPrint. Размерите са 30 x 22 x 2.53 - 3.16 cm и тежи 1.38 кг (без батерията) цената на преносимия компютър е 3045 лева с вкл. ДДС.

 idg.bg

Sony Vaio Pocket - нетбук от Sony?

Hardware

Слуховете в последните дни говорят, че Sony са готови да покажат своето произведение в нетбук категорията. „Изтекоха“ спецификациите на машина с име Sony Vaio Pocket.

Спецификациите според сайта Sony Style (а там изчезнаха бързо) казват, че Vaio Pocket ще пристигне с 1.33GHz процесор (не е ясно какъв ще е процесора, но от Gizmodo предполагат че вероятно ще е Atom). Екранът ще 8 инчов с LED подсветка, данните ще се съхраняват на 60GB HDD или 128GB SSD. Операционната система ще бъде Windows Vista Home Basic или Home Premium.

Спецификациите поставят няколко интересни насоки за размисъл. Екранът има резолюция 1600 x 768, което е изключително необичайно за 8 инчов екран. Всъщност може да бъде твърде малък за повечето потребители. Процесорът и количеството RAM не са ясни но с 1.33 GHz процесор, Vista не е ясно дали ще върви гладко. Животът на батериите, общото тегло и цената не са ясни все още, а това са ключови неща.

Определено с 128 GB SSD Sony едва ли ще предложат най-доброто ценово
предложение за нетбук. Трябва да си припомним и думите на Стив Джобс на тазгодишното събитие на Apple - „Не знаем как да направим $500 компютър, който да не е парче боклук и нашето ДНК не би ни позволи да го предлагаме“. Вероятно и Sony ще имат подобен „проблем“.

Подробности за Sony Vaio Pocket ще се появят на CES през януари.
idg.bg

Регистриран е първи случай на интернет-лунатизъм

Испански лекари съобщиха, че за първи път в историята на медицината е регистриран случай, когато хората използват Интернет по време на сън.

44-годишна спяща жена е изпратила няколко имейла на свои бизнес клиенти с въпроси, какви питиетата и хайвер предпочитат на предстоящ коктейл, организиран от нея. Жената осъзнала какво е направила, едва когато на следващия ден един от поканените й звъннал.

Испанката си легнала към 22 часа, но станала 2 часа по-късно без да осъзнава, че ходи насън. Отишла в съседната стая, включила компютъра и драснала няколко бързи писъмца.

Лекарите, които изследват случая го определят като "zzz-кореспонденция".

40 инча висококачествено 3D без очила

Hardware

Компанията Alioscopy обещава да покаже на изложението CES през януари триизмерен дисплей с висока резолюция.

За гледане на 3D изображението не са нужни специални очила, но производителят за сега не казва дали зрителят трябва да се намира точно пред монитора. Напомняме, че 3D дисплеите, които се гледат без очила използват микролещи за създаване на триизмерния образ. Тези монитори са предназначени основно за рекламни цели и не са подходящи за работа тъй като силно натоварват зрението.

Така или иначе, 3D монитори се появяват все повече и не е изключено през 2012 г. да гледаме Олимпийските игри в триизмерен вариант.

PC World

Съвместимост на нетбуците с Хакинтош

Software

Мнозина се интересуват от съвместимостта на мини-лаптопите и Хакинтош – модифицираната версия на Mac OS X, подходяща за инсталиране на компютри, различни от iMac или MacBook. В Boing Boing Gadgets са съставили таблица за съвместимостта на различните нетбуци с компонентите на Хакинтош.

Както се вижда от сравнението, най-подходящи за инсталиране на операционната система на Apple са моделите MSI Wind, Dell Mini 9 и HP 2133. За Wind неотдавна се появиха неофициални драйвери за W-Fi модула.

Новата сиренно-оповестителна система в Бургас e успешно тествана

Новини

На 20 декември беше тествана успешно новата система за ранно предупреждение и оповестяване на населението в Бургас, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации (МИС). Акустичното покритие на града е осигурено от 44 сирени. В Бургас е изграден регионален център, който е алтернативен на националния в София. Системата е част от националната система за ранно предупреждение и оповестяване.
Двадесетминутният сценарий включваше симулирано получаване на сигнал за „химическо замърсяване”, „наводнение” и „отбой”. Продължителността на всеки тест се проведе в рамките на минута.
Сирените бяха задействани от оперативния комуникационно-информационен център на териториалната дирекция на МИС в Бургас. Самостоятелно беше активирана сирената на общината.
Сценарият включваше и възникване на технически проблем в бургаския център, чиито оповестителни функции веднага бяха поети от столичния. По този начин беше проверена и взаимната заменяемост при отпадане на единия център.

Google натрапва своя браузър Chrome


Google доста агресивно се опитва да наложи своя браузър Chrome, след излизането на първата официална версия на програмата. Сега браузърът ни се натрапва и при инсталиране на популярния софтуер Google Earth. При това, възможността за „инсталиране на браузъра Chrome за Windows” е включена по подразбиране. Отметката може да бъде премахната, но Google е наясно с това, колко потребителя ще натиснат на „съгласи се и инсталирай“, без да си направят труда да прочетат съдържанието на страницата.

Преди този трик се използваше от компанията и за налагане на Google Toolbar (отново заедно с Google Earth). Подобни хитринки са забелязани и от страна на Microsoft, която помести реклама на своя продукт Silverlight на всички страници на Microsoft.com. Компанията Sun също прилага този метод – при обновяването на JRE предлага да си инсталирате OpenOffice.org.

Да се надяваме, че Google все пак има чувство за мярка и няма да ни се наложи да си инсталираме Chrome, за да използваме търсачката на компанията.

Скъсан подводен кабел провали интернет достъпа в Европа

Network

Интернет и телефонният трафик между Европа и Близкия изток бе силно засегнат на 19 декември, петък, след като са били прекъснати 3 големи подводни линии, заявяват от France Telecom. Скъсването се е случило между 07:28 и 08:06 по Гринуич (9:28 до 10:06 българско време), като са били засегнати линии на дъното на Средиземно море, които са свързвали Сицилия с Тунис и Египет, допълват от телекомуникационния оператор.
От France Telecom не са сигурни какво точно е причинило прекъсването, като предположенията варират от подводно земетресение до преминаващ в района кораб.
Корабът за поддръжка е на път към мястото на инцидента, но няма да пристигне там преди понеделник, като ремонтните работи ще продължат поне 2 седмици.
Много страни са били засегнати от повредата, включително Индия, Саудитска Арабия, Египет и Малайзия, които са изгубили значителен процент от своя гласов трафик до Европа. Например 82 на сто от капацитета за гласов трафик на Индия до Европа е бил неизползваем, макар че ситуацията вече е подобрена, допълва говорителката на France Telecom.
Интернет трафикът също е бил „ударен" от инцидента, твърди Дани МакФерсън, главен директор по сигурността в Arbor Networks. Сензорите на неговата компания са отчели спиране на 3000 до 5000 интернет маршрута в петък. Тези маршрути са жизнено важни за компютрите, които са ги използвали, тъй като всички машини са били откъснати от света до възстановяване на интернет услугата, а за повечето клиенти това се случило в средата на работния ден. Голям брой от тези клиенти са били свързани онлайн чак към 17:00 ч. (GMT, или 19 ч. българско време), и то в резултат на усилията на ISP компаниите да намерят алтернативни пътища за своя трафик, допълва МакФерсън.
Трудно е да се оцени точно колко интернет потребители са били засегнати от прекъсването, но интернет разполага общо с около 300 хиляди такива маршрута, казва още МакФерсън.
Това не е първият случай на прекъсване на същите кабели тази година. В началото на 2008 г. кабелите „Sea Me We 4" и „Flag" бяха прекъснати, като вторият е бил скъсан от кораб, хвърлил котва в Александрия, Египет.
IDG News Service

Apple се отказва от участието си в Macworld Expo

Mobile

Американската корпорация Apple Inc. изненада инвеститорите и представителите на високотехнологичния сектор с това, че се отказва да участва в следващия годишен сбор в Сан Франциско, където най-успешните компании от Силиконовата долина представят най-популярните си продукти.

Президентът на Apple Steve Jobs подтвърди, че предстоящото изложение Macworld Expo ще бъде последното за неговата компания.

Един от анализаторите заяви, че производителят не вижда Macworld като най-ефективен инструмент за популяризиране на техните продукти. Друг смята, че причината може да е борбата за власт вътре в компанията, където Jobs постепенно губи своето влияние.

Nokia е лидер на пазара за смартфони в Китай

Mobile

Според проучване, публикувано от китайската аналитична компания CCID Consulting, 89,15% от смартфоните, продавани в Китай през третото тримесечие на тази година, са на Nokia и Motorola.

Nokia взеха първото място с 69,9% от пазара, което се обяснява с разнообразното портфолио смартфони, предлагащо решение за всеки ценови клас. Motorola контролира 19,2% от пазара, а Dopod с 4,7%.

Най-популярната мобилна операционна система в Китай е Symbian (71,3%), следвани от Linux (19,5%) и Windows Mobile (2%).

Като цяло, през третото тримесечие на тази година в Китай има продадени 7,47 милиона смартфони (0,6% повече в сравнение с второто тримесечие).

Пощенски услуги Yahoo! - социално развитие

Network

Компанията Yahoo разширява възможностите на пощенската си услуга, като добавя нови функции, специфични за социалните мрежи.

В обновената пощенска услуга Yahoo! се появи функция, която позволява на потребителите да се комбинират в различни групи от приятели, както в социалните мрежи.

Пощенският клиент автоматично сортира входящата поща между тези групи. Предполага се, че така ще се избегне случайното изтриване на писма, при почистване на входящите съобщения от спам.

В допълнение може да кажем, че директно от интерфейса на пощенския клиент Yahoo! може да се стартират и други приложения. Така например, може да гледате видеоклипове от Flixster или снимки от Flickr, поставяте съобщение или изображение на вашия блог.
В момента тези функции са в бета версия.

Също така, Yahoo! има нова персонална стартова страница My Yahoo! и лента с инструменти на вашия браузър - Yahoo! Toolbar. Така може да получавате уведомления за нови съобщения и съобщения за различни услуги на Yahoo!.

Страницата се зареди за 0.07 секунди
2,851,251 уникални посещения