Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Vista SP2 ще излезе през април 2009

Windows

Microsoft ще представи Windows Vista Service Pack 2 (SP2) за производители през април 2009 година, според уеб сайт предвидил точно няколко дати на излизане на новости от Microsoft. TechARP.com е малайзиски уеб сайт определил с точност датите за Vista SP1 и XP SP3. Според сайта последната тестова версия на Vista SP2 ще е готова през февруари 2009, а финалната версия през април 2009 , като скоро след това ще е достъпна за потребителите.
От Microsoft пуснаха beta на Vista SP2 за ограничен брой тестери преди месец. Официално обявиха, че ъпдейта ще се появи по някое време през първата половина на следващата година.
Според Microsoft Vista SP2 ще включва Windows Search 4, Bluetooth 2.1 безжична поддръжка, и поддръжка за Blu-ray. Някой от тези ъпдейти са достъпни за потребителите като отделни обновявания. Vista SP2 ще изисква инсталиран Vista SP1.

Стартирахa Linux на iPhone

Mobile

Феновете на Linux вече са щастливи да видят операционната система стартирана на iPhone и iPod Touch. Още много трябва да се работи за да се използват напълно възможностите на устройството – като например touchscreen поддръжката.
Linux се стартира на iPhone 2G, 3G и първото поколение на iPod Touch, посредством “OpeniBoot”, която позволява да се превючва коя ОС да се стартира - iPhone или Linux.
Събитието бе обявено на блога LinuxoniPhone
http://linuxoniphone.blogspot.com/2008/11/linux-on-iphone.html.
Авторът уточнява че „много драйвери липсват, но е достатъчно,
че има реална алтернатива на операционната система на iPhone“.
Всеки който има опит с пускането на Linux на различни устройства или Android e „добре дошъл да се свърже с нас“, уточняват в блога.
Без съмнение Apple едва ли ще са щастливи от алтернативната операционна система.
Вероятно ще търсят начини да се спре използването на операционната система или поне ще направят трудно стартирането на Linux.
Инструкции за стартирането на Linux може да намерите на този адрес:
http://www.iphone-dev.org/planetbeing/LINUX-README.txt ,
естествено сами поемате евентуалния риск да спре да работи устройството.

idg.bg

Преговорите между Microsoft и Yahoo! се оказаха измислицa

Новини

Информацията за подновените преговори между Microsoft и Yahoo!, според която Microsoft е оценила онлайн рекламния бизнес с на Yahoo! на 20 млрд. долара, се е оказа невярна.
За това съобщава авторитетният американски блог AllThingsDigital.
Там пише, че в Microsoft и Yahoo! са се смели на съобщенията за намерението на Microsoft да купи бизнеса на Yahoo! Представителят на Интернет компанията Брад Уилиамс (Brad Williams) определи информацията като слух и подчерта,
че Yahoo! не коментира слухове.
За плановете на Microsoft за закупуване на онлайн рекламния бизнес на Yahoo! за 20 млрд. долара съобщи британския The Times. Според изданието, от Microsoft освен това са планирали да подкрепят новия управленски екип на Yahoo!.
В средата на октомври изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър уточни, че според него сделката с Yahoo! е икономически оправдана.
Но в началото на ноември той заяви, че Microsoft не планира да
се връща към преговорите за пълна или частична покупка на Yahoo!.

Plextor пуска най-малките в света външни твърди дискове

Hardware

Plextor пуска най-малките в света външни твърди дискове
Най-масовите модели преносими дискове на пазара са 2,5 и 3,5 инча. Затова не може да не направи впечатление появата на 1,8-инчов модел и то с приличен капацитет.

Plextor обяви два нови преносими диска PX-PPH120U и PX-PPH60U, които са най-малките в света - 1,8". Размерите на устройствата са - 62 х 90 х 12 милиметра, а теглото им е около 90 грама.

Така ще можете да носите всичката си важна информация буквално в малкия джоб.
Въпреки малките размери двата модела предлагат съвсем приличен капацитет: PX-PPH120U е с капацитет 120 GB, а PX-PPH60U - 60 GB.
И двата диска имат USB 2.0 интерфейс. Устройствата се предлагат с двугодишна гаранция.

Молекулярната памет – технология на близкото бъдеще

Hardware

Американски учени от Тексас направиха откритие, което ще способства за преминаването на сегашните технологии за запаметяване на информацията на по-качествено ниво. В близко бъдеще е възможно популярната сега флаш памет да бъде заменена от молекулярна памет.

Оказва се, че тънка графитна лента с дебелина само 10 атома може да се превърне в памет от нов тип. Веществата, наречени графени могат да осигурят увеличение на обема данни, съхраняван в двумерен масив пет пъти. При това, с увеличение на обема в бъдещите памети, ще намаляват и техните размери – учените отсега говорят за 10 nm технологичен процес. Благодарение на миниатюризацията, чиповете молекулярна памет ще притежават и висока плътност, което ще позволи да се създават големи по обем памети в малки корпуси.

Графеновите чипове на практика не консумират енергия и притежават крайно ниско топлоотделяне, което обаче не им пречи да работят в екстремни условия от -75 до +200 градуса.

Новата молекулярна памет вероятно ще заинтересува много от сегашните производители на запаметяващи устрой

Лаптопите на Apple вървят бавно без батерии

Mobile

Повечето потребители ползват своите лаптопи с винаги поставена батерия. В някои от случаите обаче, когато компютърът се захранва постоянно от електрическата мрежа, батерията се маха, за да се удължи срока на нейната работа. Оказва се, че ако се махне батерията на MacBook или MacBook Pro, това доста негативно ще се отрази на тяхната производителност.

За това неотдавна съобщиха специалисти, които са направили малък тест на споменатите лаптопи. Падането на производителността е почти 37% при мрежово захранване и извадена батерия.

Впрочем, самата Apple предупреждава за това на своята страница за техническа поддръжка. Компанията заявява, че тя по този начин застрахова компютъра от внезапно изключване, ако адаптерът не дава достатъчно енергия. Обяснението е доста мъгляво, но затова пък е официално. Така, че ако работите с лаптопи на Apple, използвайте ги с батерия.

Лаптопите на Lenovo ще могат да се блокират със SMS

Mobile

Компанията Lenovo представи новата технология Constant Secure Remote Disable (CSRD), която ще позволи при кражба на лаптопа данните да станат недостъпни за крадеца. За целта потребителят трябва просто да изпрати SMS съобщение и ноутбукът временно ще излезе от строя.

Ако към момента на изпращане на командата захранването на компютъра е изключено, той ще бъде блокиран при следващото му включване. Притежателят на лаптопа също ще получи SMS с потвърждение за блокирането. Компютърът може отново да стане работоспособен чрез въвеждане на парола.

В разработката на технологията CSRD, която ще стане достъпна в серията ThinkPad в началото на следващата година, е взела участие компанията Phoenix Technologies, един от лидерите в областта на разработката и оптимизацията на BIOS. Според вицепрезидента на Lenovo Боб Галъш, ноутбуците ThinkPad, снабдени с пръстови скенери, системи за криптиране на данните и специални защитни чипове, предлагат най-добра защита на информацията.

Новата услуга на Lenovo ще може да се ползва от всяка точка на земното кълбо, а съответният софтуер ще може да се свали безплатно. Освен това, от следващата година, някои модели ThinkPad ще се предлагат с инсталирана система CSRD.

Nera Networks гради защитена комуникационна система за МВР

Security

Завършен е първият етап от изграждането на комуникационна мрежа по проект на МВР, съобщиха от българския офис на Nera Networks, изпълнител на проекта. Първата част от тази мрежа е на стойност 5 млн. евро и е финансирана от норвежкото правителство. Системата осигурява защитения пренос на видео и гласова информация от МВР до югоизточните шенгенски граници и до пристанищата на България. Интегрираната комуникационна система бе демонстрирана днес пред посланика на Норвегия у нас, Н.П. Тове Скастейн, и министъра на вътрешните работи Михаил Миков.
Според министъра изграждането на сигурна държавна комуникационна система е изключително важна за МВР и отговаря на изискванията на ЕС за разширяване на Шенгенската зона. „Тази система ще помогне на МВР в борбата с организираната престъпност и ще гарантира контрол над информацията и недопускане на изтичането й", каза още Миков.
Поели сме ангажимент към МВР и към България. Гарантирам, че проектът ще бъде завършен навреме и ще отговаря на всички критерии за качество", заяви на свой ред Пер Арне Хенас, изпълнителен директор на Nera Networks. Според регионалния директор на норвежката компания Джони Нийбак изграждането на новата система ще доведе до откриването на много нови работни места в сферата на високите технологии.
CW/Б

IBM представи "изчисленията в облака" като услуга

Новини

"Синият гигант" представи нова услуга - "изчисления в облаците", информира Cnet News. IBM Global Business Services ще контролира работата по проекта.
Според представители на IBM, новите услуги ще са достъпни като цена за малки и средни фирми. С помощта на "изчисленията в облака" (cloud computing), те ще могат да намалят разходите си, тъй като дейности като съхранение на данни и приложения ще се пренесат в Интернет среда.
Идеята на тази технология е клиентите да могат да използват изчислителната мощ, дисковото пространство и каналите за връзка на компанията при изпълнение на тежки задачи, изискващи големи ресурси. Натоварването между отделните компютри, от които се състои "облака", се разпределя автоматично.
Все пак, при ползването на cloud computing има и определена доза риск - по-рано тази година системата за съхранение на данни на Amazon, създадена на принципа на "изчисленията в облака", беше атакувана два пъти.

Краят на Интернет се очаква през 2012 г.

Nemertes Research публикува ново изследване, в което прогнозира, че към 2012 г. търсенето на широколентов достъп до Интернет в цял свят ще доведе до изчерпване на неговите инфраструктурни възможности.

Asus добави две графични карти към серията Republic of Gamers

Hardware

Asus обогати линията си Republic of Gamers (ROG) с две графични карти – моделите Asus EAH4870 MATRIX и EAH4850 MATRIX. Както можете да се досетите от имената на моделите първият представлява Radeon HD 4870 а вторият – Radeon HD 4850. И двата охладителя използват патентованата от Asus технология Hybrid Cooling, благодарение на която (според компанията) се постига подобрено охлаждане при запазване на ниско ниво на шума.

Страницата се зареди за 0.02 секунди
2,851,211 уникални посещения